ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Haziran 2013 Pazar 09:39

Kılıçdaroğlu'nun toplantısında görüntü yasağı

Kılıçdaroğlunun toplantısında görüntü yasağı

Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı olaylarını izleyen yabancı basın mensupları ile Maçka'da biraraya geldi. Türk medyasının toplantıdan görüntü almasına izin verilmedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yardımcıları yabancı basın mensupları ile Swiss Otel'de bir araya geldi.

Toplantıya gelen Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını cevaplandırmadı. Toplantı salonuna Kılıçdaroğlu'ndan önce gelen Türk basın mensupları canlı yayın için hazırlık yapmaya başlamıştı. Bu sırada salona gelen yetkililer kameramanlara tiripotlarını kaldırmaları yönünde uyarıda bulundu. Toplantının Türk basınına kapalı olduğunu belirten yetkililer, yabancı basın mensupları hariç toplantıdan görüntü ya da fotoğraf alınmasına müsaade etmedi.

GEZİ PARKI OLAYLARINI ANLATTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da bir araya geldiği yabancı basın mensuplarına Gezi Parkı olaylarını anlattı. Kılıçdaroğlu, olayların görünmeyen yüzünün AKP iktidarının baskı rejimi olduğunu söyledi.

Swiss Otel'de yabancı basın mensuplarıyla bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, konuklarıyla tek tek tokalaştı. Gezi Parkı olaylarının gelişimini anlatan Kılıçdaroğlu, "Sürecin büyümesinin bir görünür nedeni var, bir de belli bir zaman dilimi içinde oluşan, biriken, sonra da patlayan olaylar zinciri var. Görünen yüzü; Taksim'deki Gezi Parkı'nın alışveriş merkezi, topçu kışlası veya rezidans yapılması gibi düşüncelerin siyasi otorite tarafından dile getirilmesidir. Buna karşılık bu kentte yaşayanların kendi kendilerine sahip çıkarak Gezi Parkı'nın yapılaşmasına karşı çıkmalarıdır. Bununla ilgili eylemlerini yaptılar. Bir demokraside görülmeyecek, hepimizi üzen görüntülerin oluşmasıyla toplum tepki verdi. Gezi Parkı'nda eylem yapan hiç kimseye zararı olmayan gençlerin üzerine biber gazı kullanılarak, polis şiddeti uygulanarak orantısız bir müdahale yapıldı. Bu müdahalenin sonucunda bütün Türkiye ayağa kalktı." şeklinde konuştu.

GAZDAN ETKİLENENLERİ İZLETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yabancı basın mensupları ile yaptığı toplantıda Taksim Gezi Parkı olaylarında biber gazından olumsuz etkilenen göstericiler izletildi. Etkileyici fon müziğinin kullanıldığı sinevizyon gösterisinde etrafa molotof ve taşla saldıran eylemcilerin olmaması dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yabancı gazetecilerle yaptığı toplantıya Türk basını alınmamıştı. Türk gazetecilerin hiçbir şekilde görüntü dahi almasına izin verilmeyen toplantıda izletilen sinevizyon gösterisi dikkat çekti. Görüntülerde polisin göstericilere yaptığı müdahale yer alıyor. 

Molotof bombası ve taş atanların yer almadığı görüntülerde polisin orantısız güç kullandığına yönelik izlenim veriliyor. Fon müziği eşliğinde polislerin fotoğrafları da yabancı basın mensuplarına izletildi.

Toplantıda yabancı gazetecilerle ne konuşulduğu ise bilinmiyor. 



KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER