ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Haziran 2013 Pazar 16:11

"Kılıçdaroğlu'nu muhtar bile yapmazlar"

"Kılıçdaroğlunu muhtar bile yapmazlar"


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, kullandığı 'çapulcu' kelimesi için tepki göstererek, "Böyle bir genel başkan Cumhuriyet Halk Partisi'ne de yakışmıyor, ana muhalefet partisi lideri olmaya da yakışmıyor. Bakınız siz böyle giderseniz, bırakınız genel başkanlıkta kalmayı, o bile şüpheli ama kesinlikle iktidar partisi olamaz, başbakan da olmazsınız. Emin olun, bu zihniyetle sizi Tunceli'nin Ovacığında bir köyde muhtar bile yapmazlar." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın yeni binasının açılışını yaptı. Yeni binanın çok güzel ve AK Parti'ye yakıştığını belirten Arınç, "Mekanların şerefi içindekilerle ölçülür. Çok güzel saraylar yaparsınız ama Çavuşesku'nun sarayı olunca kıymeti yok. İçinde kim varsa saray o." diye konuştu.

Herkesin Berat Kandili'ni de kutlayan Bülent Arınç, Ramazan ayının da yaklaştığına değinerek, toplumda ortak değerleri olduğunu söyledi. Edepli ve ahlaklı olmanın toplumda çok saygın bir değer olduğunun altını çizen Arınç, şunları ifade etti: "Buraya neden geldim, gelirken iPad'ime baktım, dün akşam Sayın Kılıçdaroğlu bir nikaha katılmış. Aslında ben de bir nikaha katıldım. Ben nerede olursa olsun bir nikaha katıldığımda, o gençleri tebrik ediyor, aileleri ve oraya gelen davetlileri tebrik ediyor, onlara mutluluk diliyor ve evliliğin önemini anlatıyorum. Ve onları teşvik edici sözler söylüyoruz. Ama sayın Kılıçdaroğlu dün akşam farklı bir şey yapmış. Hiç kendisinden beklemediğimiz, ümit etmediğimiz ve açıksa söyleyeyim, kendisine yakışmayan bir dilekte bulunmuş. İki tane birbirine yakışan, evlenen gençlere 'iki tane çapulcu' diye hitap etmiş. 'İki çapulcuyu tebrik ediyorum' demiş ve 'bu iki çapulcudan yeni çapulcular bekliyorum'. demiş. Ben Hasbunallah diyorum. Sizler başka bir şey diyorsanız da içinizden deyin. Çapulculuk güzel bir şey değil, bu toplumda çapulcu sayısı Başbakanımızın dediği gibi üçü beşi geçmez. Başbakanımız sözünü alarak, bu eğip bükenler şunu düşünsünler, Başbakanımız, 'Bu meydanı üç beş çapulcuya bırakmayız' dedi. Kendisini bu üç beşin içinde görenler müstesna ama 76 milyonda 76 milyon küsur insan çapulcu değildir ve çapulculuğu benimsemez, kendisini çapulcu olarak tarif etmez, çocuğunun çapulcu olmasını arzu etmez ve torunlarına çapulculuğu gelenekle ilgili hiç bir şey tavsiye etmez. İki gence ana muhalefet partisi ve yarın iktidara gelme adayı olarak görünen bir partinin genel başkanı, bu güzellikler karşısında 'iki tane çapulcuyu tebrik ediyorum' diye söze başlıyor. Biz birbirinden güzel hayırlı evlat derken, o iki çapulcu bekliyoruz diyor. Bu yanlış bu Türk toplumunun ne geleneklerinde vardır, ne örf ve adetlerinde, ne de toplumun değerlerinde bir şey yoktur. Çapulculuk, övünülecek bir şey değildir, reddedilecek bir şeydir."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni çapulcular beklemesinin kendisini şaşırttığını belirten Bülent Arınç, "Hiç kimse çocuğunun çapulcu olmasını istemez. Atatürkçü nesil yetiştirmek vardır da çapulcu nesil yetiştirmek yoktur." diye ifade etti.

Taksim'de iyi niyetlerle başlayan eylemlerin, olayların sonunda ana muhalefet partisinin karşısındaki herkesi çapulcu olarak görme noktası olduğunun altını çizen Arınç, Kılıçdaroğlu'na şöyle seslendi: "O zaman sayın genel başkan siz bu sıfatı benimsediğinize ve yeni genç evlilere bu nasihatte bulunduğunuza göre, siz kendiniz için de bu sıfatı uygun buluyor musunuz? Görüyor ki bunu söylüyor da ben de nezaketen bunu söylüyorum. Görüyor musunuz kardeşim. Bir kızınız, bir oğlunuz var, onların da çapulcu olasını mı istiyorsunuz. İki tane güzel torununuz var, onlara da çapulcu gelecekler mi dua ve temennisinde bulunuyorsunuz?"

Bu sapkınlığın kötü bir noktaya geldiğini vurgulayan Arınç, şöyle dedi: "Bir kadının elinde Taksim Meydanı'nda bir afiş, 'babası ayyaş, annesi çapulcu, çocuğu devrimci. Arkadaşlar, bu Türkiye toplumu için biçilen bir rol değil. Ayyaşlık, Türk toplumunda değer bulan değil, ayyaşlık ölçüsüz içenler için kullanılan bir tabirdir. Sayın Başbakan bir kelime söyledi ama yüz kişiden doksanı anlamadı. Ama ben anlıyorum. Ayyaş sabah akşam içen demektir. Bu da çok güzel bir şey değil, iç de ölçülü iç. Çok güzel bir latife var da başka yere çekerler diye korkuyorum. İçenler de usulüne ve edebine uygun olarak içmeli. Bu tarifi teyit eden Sayın Kılıçdaroğlu yeni evlenen gençlere çapulcu diyor. Allah'ım aklımızı korusun. Böyle bir genel başkan Cumhuriyet Halk Partisi'ne de yakışmıyor, ana muhalefet partisi lideri olmaya da yakışmıyor. Bakınız siz böyle giderseniz, bırakınız genel başkanlıkta kalmayı, o bile şüpheli ama kesinlikle iktidar partisi olamaz, başbakan da olamazsınız. Emin olun, bu zihniyetle sizi Tunceli'nin Ovacığında bir köyde muhtar bile yapmazlar."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kemal Kılıçdaroğlu'na şu tavsiyede bulundu: "Berat Kandili'ndeyiz, akşam dua et; Ya Rabbi, dilim sürçtü aslında ben böyle söylemek istememiştim. Ne olur beni bağışla, Türk toplumundan özür diliyorum. Bu gençlerin de geleceğini çapulcu olarak değil, topluma değer katan insanlar olarak görmek istiyorum de, Rabbim Gafuru Rahim'dir, biz de inşallah akşam Karabaş Tekkesi'ne gittiğimizde orada dua edelim, Allah bu memleketi çapulculardan korusun, çapulcu olmaktan korusun."

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER