ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Nisan 2014 Salı 15:19

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınıyorum

Kılıçdaroğluna yapılan saldırıyı kınıyorum

Başbakan Erdoğan TBMM'de grup toplantısı öncesi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı şiddetle kınadı.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na grup toplantısı öncesi yapılan saldırı ile ilgili ''Şiddeti tasvip etmemiz mümkün değildir. Şiddetle kınıyorum, geçmiş olsun telefonu açacağım. Demokrasilerde bu yol tevessül edilecek bir yol değil'' dedi.

Başbakan Erdoğan, "Demokratik parlamenter sistem içerisinde bu yollar hiçbir zaman tevessül edilecek durumlar değildir. Bunları tasvip etmek kesinlikle mümkün değildir. Şiddetle biz bu girişimleri kınıyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyla ilgili kendisine gelen bilginin sorulması üzerine Erdoğan, "Şu anda değişik bilgiler geliyor. Zaten Grubumuz gerekli açıklamayı ayrıca yapıyor. Ben de biraz sonra kendisini arayacağım, geçmiş olsun dileğinde bulunacağım" diye konuştu.

Saldırganın kimliğiyle ilgili de farklı bilgiler geldiğini dile getiren Erdoğan, "Şu anda önce farklı isim verdiler, şimdi Altındağ ilçesinde oturduğuna dair yeni bir isim söylediler. Şimdi Orhan diyorlar, daha önce başka isim söylemişlerdi. Tabii şu an emniyet teşkilatımız araştırma incelemeyi yapıyor" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, saldırıyı nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de, şunları kaydetti:

"Demokratik parlamenter sistem içerisinde bu yollar hiçbir zaman tevessül edilecek durumlar değildir. Bunları tasvip etmek kesinlikle mümkün değildir. Şiddetle biz bu girişimleri kınıyoruz. Tabii gereği neyse bunun da yapılması kesinlikle söz konusudur. Ben bunun için de Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyorum. Ayrıca kendisine arayıp geçmiş olun diyeceğim."

Erdoğan, bir gazetecinin "Terleyen cumhurbaşkanı sözleriniz bir sinyal olarak algılandı. Aktif, çalışan bundan sonra süreç değişecek, protokol cumhurbaşkanı yerine terleyen cumhurbaşkanı olacak şeklindeki sözleriniz artık sizin kafanızı biraz daha netleştirdiğiniz şeklinde yorumlandı" sözleri üzerine de "Bunu milletimizin takdirine bırakalım" dedi.

AK Parti'den geçmiş olsun açıklaması

AK Parti TBMM Grup Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı.

AK Parti TBMM Grup Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün TBMM grup toplantısını yapmak üzere salona girerken menfur bir saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na en içten geçmiş olsun dileklerinin iletildiği, bu alçakça saldırıyı yapanların şiddetle kınandığı belirtildi.

Olayın bir an önce aydınlatılarak faillerinin yüce yargıya teslim edilmesi istenen açıklamada, "Bu saldırıyı aynı zamanda demokrasiye, fikir özgürlüğüne yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Çoğulculuğa ve hoşgörüye dayanan demokrasilerde her türlü şiddeti reddediyor, CHP Grup Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na, CHP Grubuna, CHP'ye gönül veren değerli vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Olayın geçmişi

Grup toplantı salonunun bulunduğu yere doğru yürürken kimliği henüz belirsiz bir kişi, Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırıda bulunuldu. Kılıçdaroğlu'nun gözlüğünün düştüğü görülmüş.

Saldırgan, Kılıçdaroğlu'nun korumaları tarafından etkisiz hale getirilmiş. Bu sırada saldırganla partililer arasında arbede yaşanmıştı. Saldırganı partililerin elinden BDP'li milletvekilleri almış ve daha sonra Meclis polisi tarafından saldırgan gözaltına alınmıştı.

Öte yandan, saldırganın kimliğinin Orhan Ö. olduğu belirtildi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER