ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Eylül 2013 Cuma 09:21

Kılıçdaroğlu: "Sarıgül için tek yol üye olması"

Kılıçdaroğlu: "Sarıgül için tek yol üye olması"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olabilmesi için önce partiye dönmesi gerektiğini belirterek, “Tek yol bu” dedi.

Milliyet gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu, Ankara, İstanbul ve İzmir’i alabileceklerine inancının tam olduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Bence önemli olan şu: Ankara, İstanbul ve İzmir’in CHP tarafından yönetilmesi Türkiye’nin çağdaşlaşması, kent kültürünün yerleşmesi ve kentlerin sorunlarının çözülmesi açısından çok önemli. Aydınlık ve medeni kentler olması açısından çok önemli. Sandığa giderken her yurttaşın bunu düşünerek gitmesi lazım” dedi.

Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün aday olabilmesi için tek yolun üye olmak için dilekçe vermesi, bunun da Parti Meclisi’nde kabul edilmesi olduğunu dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Sayın Fikri Sağlar’da böyle oldu, Sayın Celal Doğan’da böyle oldu. Ondan önce başka isimlerde de böyle oldu. Bundan sonra da öyle olacak. Bir dilekçe ile üyelik için başvuracak. ‘Ben partiye yeniden üye olmak istiyorum’ diye. Onun üzerine biz o dilekçeyi alıp Parti Meclisi’ne götürüyoruz. Gizli oylama yapıyoruz.”

Kılıçdaroğlu, “Mustafa Sarıgül’ün aday olması halinde AK Parti ile CHP’nin oy farkının yüzde 1.5’a kadar düştüğü” yönündeki anketlerin hatırlatılması üzerine, “Bize böyle sunulmuş bir anket yok ama söylediğiniz anketleri biz de okuyoruz ve değerlendiriyoruz. Yani bir siyasetçinin İstanbul siyasetiyle ilgili bir anketi görmezden gelmesi doğru olmaz. Ona bakacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Ankara için kadın aday mı düşünüyorsunuz?” sorusuna “Niçin olmasın? Birçok isim geçiyor kamuoyunda ancak söylemek için henüz çok erken” diye yanıt verdi.

Demokratikleşme paketiyle ilgili bir soru üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Türkiye demokratikleşecek ama Türkiye halkının bundan haberi yok. Eğer bu ülkeye gerçekten demokrasi gelecekse, 12 Eylül askeri yönetiminin getirdiği yasalardan başlanması lazım. Yüzde 10 seçim barajının kaldırılması lazım. Demokratikleşme paketi diye getirdiğiniz şeyler eğer oturup PKK ile pazarlık sonucu getirdiğiniz bir paketse bunun adı demokratikleşme paketi değildir; bu başka bir şeydir.”

Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı’yla ilgili büyük bir soruşturma dalgası yaşanacağı iddiasıyla ilgili bir soru üzerine “Böyle bir şey gerçekleşmemeli. Gerçekleşirse yara alan iktidardan çok ülkedeki demokrasi algısı olur. Bunu çağdaş dünyaya anlatamayız” dedi.

Suriye helikopterinin Türk jeti tarafından düşürülmesi konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, Suriye ile fiili bir sınırın olmadığını vurgulayarak, “Bu vurma, sadece hükümetin toplumda, ‘biz istersek vururuz’ gibi bir algıyı yaratmak için yaptığı bir şey. Bu gazı almak için” diye konuştu.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER