ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Nisan 2014 Cuma 20:44

Kılıçdaroğlu kararını verdi

Kılıçdaroğlu kararını verdi

TBMM'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran zanlı hakkında Kılıçdaroğlu kararını verdi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Saldırganın annesi 'oğlumdan şikayetçi olma' diye bir çağrıda bulundu. O çağrıya uydum. Çocuktan çok, azmettirenleri bilmemiz ve öğrenmemiz gerekiyor. Arka planı öne çıkarmazsanız, bu sıradan bir saldırı olarak görülecektir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın adaylığından çok, seçilecek Cumhurbaşkanı nasıl biri olmalıdır, biz öyle bakıyoruz. Erdoğan'da aradığımız özelliklerin olmadığını ben de, kendisi de biliyor" diye konuştu.

Azmettirenleri öğrenmemiz gerek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Genel Merkez'de Aljazeera Türk Haber Direktörü Gürkan Zengin, Ankara Temsilcisi Ömer Bulut ve muhabir Sibel Erdem ile görüşerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kendisine saldırıda bulunan Orhan Övet davasının kamu davası üzerinden yürümesinin uygun olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Kamu davası üzerinden yürümesini uygun buluyorum, annesinin bana bir çağrısı var, oğlumdan şikayetçi olma diye bir çağrı yaptı, ben o çağrıya uydum. Ama, sonuçta kamu davası yürüyecektir. Çocuktan çok azmettirenleri bilmemiz ve öğrenmemiz gerekiyor. Arka planı öne çıkarmazsanız bu sıradan bir saldırı olarak görülecektir, bunun arka planının olması lazım. İlişki kurduğu, görüştüğü kişiler, telefon konuşmalarının hepsinin araştırılması gerekiyor. Avukatlarımız, milletvekillerimiz yakından izliyor. Önümüzdeki süreç içinde pek çok ayrıntı gündeme gelebilir" açıklamasında bulundu. 

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER