ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Mayıs 2014 Perşembe 14:14

Kılıçdaroğlu açıkladı: CHP'nin adayı Gül mü olacak?

Kılıçdaroğlu açıkladı: CHPnin adayı Gül mü olacak?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ün gündemlerinde olmadığını söyledi.



CHP, Cumhurbaşkanı adayı arayışında son olarak TUSKON'u ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Gül'den umudunu kestiklerini ise bugün, şu sözlerle duyurdu; "Sayın Gül, Danştay toplantısından sonra tarafsızlığını büyük oranda yitirdi. Bizim gündemimizde Sayın Gül yoktur." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, TUSKON ziyaretinin ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TUSKON'daki görüşmenin verimli geçtiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Biz düşüncelerimizi aktardık. TUSKON yetkilileri de düşüncelerini aktardı. Çalışmalarımıza önemli bir katkı olacak. Herhangi bir aday ismi konuşulmadı. Görüşmelerimiz devam ediyor. En kısa sürede açıklayacağız." şeklinde konuştu.

CHP Abdullah Gül'den vazgeçtiCumhursaşkanlığı seçim turuna çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün de temaslarını sürdürdü. MÜSİAD ve TUSKON'u ziyaret eden Kılıçdaroğlu'nun adayı belirsizliğini koruyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, meslek kuruluşlarını ve sivil toplum örgütlerini, daha sağlıklı ve tutarlı, toplumun her kesiminin onay verebileceği bir cumhurbaşkanı adayı belirlemek amacıyla ziyaret ettiğini belirterek, "İsimler bazında herhangi bir tartışma yapmadık, yapmayı da doğru bulmuyoruz. Adayımızın geniş halk kitleleri tarafından kabul görmesini istiyoruz" dedi. 

 BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME

Bir gazetecinin, yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesinde bir isim önerip önermeyeceğini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, "Hayır. Herhangi bir isim dile getirmeyeceğiz. Sayın Bahçeli'yi dinleyeceğiz. Sayın Bahçeli'nin de yaptığı temaslar var. Benim de yaptığım temaslar var. Sayın Genel Başkan'a temaslarım sonucu edindiğim izlenimleri aktaracağım. Büyük olasılıkla Sayın Bahçeli de aktaracak. Ama isim verilecek mi verilmeyecek mi o konuda yorum yapamıyorum" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Çatı aday konuşulacak mı?" sorusuna, "Sayın Bahçeli gelecek, dolayısıyla kendisi nelerden sözedecek onu bilmiyoruz. Siz nasıl merak ediyorsanız, ben de merak ediyorum" karşılığını verdi. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER