ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 19:52

KEY parası ile iş yeri sahibi oldu

KEY parası ile iş yeri sahibi oldu


Amasya’nın Merzifon ilçesinde Fatma genç isimli işletme sahibi 2008 yılında eşinden almış olduğu 230 TL KEY parasıyla kurduğu iş yeri bu gün isminden söz ettiren bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

    Avrupa Birliği (AB) destekli kadın girişimcileri destekleme kursuna giderek iş kurma dersleri gören 40 yaşındaki Fatma Genç kocasının 230 lira KEY parasıyla açtığı Merzifon unlu mamüller isimli iş yerini aranan bir marka haline getirmeyi hedefliyor.

    Kalitesi ve yöresel tadıyla özel müşterileri bulunan işletme sahibi Genç, "Biz her zaman birinci kalite ürün kullanarak insanlara yöresel ürünler sunmayı hedefledik." dedi. Fatma Genç iş yerini nasıl açtığını şu sözlerle anlatıyor: "Bir gün evde otururken arkadaşlar arasında kadınlara yönelik kursların açıldığını duydum. İlgimi çekti ve bende gidip hemen kurslara katıldım. 84 arkadaşımızla kursa başladık ve iyi bir dereceyle kursumu tamamladıktan sonra kursa katılan arkadaşlar arasında ilk iş yerini açmakta bana nasip oldu. Şu anda iş yerimizde özlenen lezzetler olan ev yapımı mantı, erişte, su böreği, baklava ve sac üstü haşhaşlı çörek yapıyoruz. Biz ürünlerimizi sipariş üzerine yapıyoruz. Özellikle su böreği ve haşhaşlı çöreği siparişle yurt içine ve Merzifonlu müşterimize sunuyoruz. Ev hanımlarınada buradan sesleniyorum bir işle uğraşmak istiyorlarsa ve ya bir işyeri açmak istiyorlarsa mutlaka bunun eğitimini almalarını tavsiye ediyor. Kendisininde şu anda Üniversiteyi dışarıdan okuduğunu belirtti. İlk iş yerini açtığındaki sermayesi 230 tl olan Fatma Genç bu parayla 1 terazi, bir fırın ve bir çuval unla başladığım iş hayatımda kaliten hiçbir zaman vazgeçmedim az kazanayım fakat insanlara sağlıklı ve kaliteli ürün sunayım istedim. Şimdi geldiğim noktada yurt içinden ve Merzifon’dan telefonla sipariş alarak ürün yapıyorsak demek ki doğru yoldayız diye düşünüyorum.’’ 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER