ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Nisan 2013 Salı 19:00

"Keskin, proje ve çalışmalarla büyüyecek"

"Keskin, proje ve çalışmalarla büyüyecek"


Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Keskin’in tarihi ve mimarı yapısı bakımından Türkiye’nin en eski ilçelerinden biri olduğunu söyledi. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Keskin’in yatırım ve projelerle gelişmesi gerektiğini belirten Kolat, bu konuda herkesin aktif bir şekilde çalışması gerektiğini bildirdi.

Vali Kolat, Keskin ilçesini ziyaret ederek burada yapılan yatırım ve projeler hakkında Kaymakam Niyazi Ulugölge ve Keskin Belediye Başkanı Bayram Sakallı’dan bilgiler aldı.
Keskin Organize Sanayi Bölgesi’nin etkin bir şekilde kullanılması gerektiğini belirten Kolak, teşvik sistemi ile yatırımcıların buraya yönelmesi gerektiğini bildirdi. Fransa’dan özel olarak getirilen ve hayvancılığa katkı sağlaması beklenen ‘İluie De France’ koyunlarının bulunduğu yeri gezen Kolat, projenin hayvancılığa destek vereceğini ve iyi bir şekilde yöreye katkı sağlayacağını söyledi. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan alanları ve ilçeye yapılan konutların da önemli bir proje olduğunun altını çizen Kolat, ilçenin gelişmesi için konut projelerinin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Yer altı şehri olan sulu mağarayı önemsediğini ifade eden Kolat, "Yapılan çalışmaları takip edeceğiz. Keskin için önemli bir çalışma. Kültür Bakanlığı tarafından çalışmalarımız devam ediyor. Sulu Mağara’nın turizme açılmasının ardından bu yer altı mağaramız Keskin’e bir değer katacaktır. Rahmi Pehlivanlı’nın doğup büyüdüğü evin restore edilmesi için de gerekli çalışmalar yapıyoruz. Daha önce istimlâk edilmişti, İl Özel İdaresi olarak tarihi eserler için gerekli ödeneği ayırdık. Gelecek Perşembe günü ihalesi yapılacak. Önemli bir çalışma olacak. Hacı Taşan Kültür Merkezini de gerekli çalışmalarını yaparak, Taşan’ın eserlerini yaşatmaya çalışacağız." dedi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER