ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Nisan 2013 Çarşamba 15:46

"Kesintiler yakında sona erecek"


Konya ve çevresindeki 6 ilde elektrik dağıtım hizmeti veren Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ), elektrik satış hizmeti için MEPAŞ adında yeni bir şirket kurduğunu açıkladı.

MEDAŞ Genel Müdürlüğü görevine üç hafta önce atanan Muhittin Murat, yeni kurulan Meram Elektrik Perakende Satış A.Ş. (MEPAŞ) Genel Müdürü Erol Uçmazbaş ile birlikte basın toplantısı düzenleyip yeni dönem çalışmaları hakkında bilgi verdi. Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir’i kapsayan görev bölgesinde 3 bin çalışanla 1.7 milyon aboneye hizmet verdiklerini söyleyen MEDAŞ Genel Müdürü Muhittin Murat, yeni kurulan MEPAŞ’ın elektrik satışı işi yapacağını belirtti. "Hizmet anlayışı açısından değişen bir durum yok." diyen Genel Müdür Murat, bir soru üzerine halkın en çok şikayet ettiği elektrik kesintilerine değindi ve "Kesintileri önlemeye çalışıyoruz. İşletme bakım hizmetleri ve yeni yatırımlarımız var. Bugün hemen bunun dönüşü hissedilmeyebilir, ama gelecekte kesinti şikayetleri minimum seviyeye inecek, hem dağıtıcı olarak biz, hem de abonelerimiz rahat edecek." dedi.

Fatura bedelleriyle ilgili bir soru üzerine "Enerji fiyatları Bakanlar Kurulu kararıyla belirleniyor ve bizim fiyatlara müdahale etme durumumuz yok." diyen Murat, elektrik kapama-açma işlemleri için alınan ücretin de tamamının Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) aktarıldığını vurguladı.

MEPAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş da fatura ödemelerinde yaşanılan sıkıntılar konusundaki soruları cevaplandırdı. "Biz devletten elektriği 30 günlük alırken ve ödemesini 30 gün içinde yaparken vatandaştan 45 günlük dönemde fatura kesersek bu çark dönmez." diyen Uçmazbaş, devletin MEDAŞ'a faturayı 45 günde bir kesmesi halinde şirketin de bunu aynı şekilde vatandaşa yansıtacağını ifade etti.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER