ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 17:33

Kerkük'teki patlamada 180 kişi yaralandı


Irak'ın Kerkük kentine bağlı Dibis nahiyesinde, 4 kişinin öldüğü polis merkezini hedef alan intihar saldırısında, yaralı sayısı 180 olarak açıklandı.
    
Kerkük Sağlık Müdürü Sıddık Ömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıda 4 kişinin öldüğünü ve bölgedeki farklı hastanelere 165 yaralının getirildiğini ifade etti. Yaralılardan çoğunun öğrenci olduğunu belirten Ömer, tedavilerinin Kerkük'teki çeşitli hastanelerde devam ettiğini belirtti.
    
Dibis Eğitim Müdürü Şirzad Reşid ise, bu sabah düzenlenen saldırının Dibis Kız Ortaokulu'nun yakınında meydana geldiğini ve 15'i hafif 180 öğrencilerinin yaralandığını kaydetti.
    
Saldırıda yaralanan 165 kız öğrencinin Dibis ve Kerkük'teki hastanelere gönderildiğini aktaran Reşid, 15 öğrencinin patlamanın şiddetiyle etrafa saçılan cam ve moloz parçalarından hafif şekilde yaralandığını açıkladı. Dibis Kız Ortaokulu'nda 500 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Reşid, patlamayla birlikte ortalığın adeta savaş alanına döndüğünü sözlerine ekledi.
    
Kerkük'ün 55 kilometre kuzeyinde Erbil yolu üzerinde yer alan ve Kürt nüfusun yoğunlukta olduğu Dibis, petrol bölgesi olarak biliniyor.
    

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER