ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 14:20

Kentsel dönüşümde vatandaşın talebini artırmayı hedefledik

Kentsel dönüşümde vatandaşın talebini artırmayı hedefledik


 Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümde vatandaşın talebini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Erdoğan Bayraktar, "Biz kentsel dönüşümün olduğu yerlerde vatandaşa kira yardımı yapıyoruz. 18 ay kira veriyoruz. Vatandaş kredi çekerse faizinin bir kısmını biz ödüyoruz. Ruhsat harcı yok, vergi yok, KDV yok, bütün kentsel tasarımlarda, projelerde alabildiğine kolaylık sağlıyoruz." dedi.

    Bir dizi açılış ve ziyaret için Çankırı'ya gelen Bakan Bayraktar kendisini bekleyen kalabalık grupla selamlaştı, vatandaşlarla sohbet etti.

    Çankırı Valiliği'ni ziyaret eden Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bayraktar, bakanlık kuruluşları olarak vatandaşların talepleri dışında da riskli binaları tespit ettiklerini belirterek, "Bize kentsel dönüşümü vatandaş istemiyor deniliyor. Biz de onun için bu işi vatandaşın talebini artırarak yapmak istiyoruz. Vatandaş nasıl kendi sağlığına bakıyor evi de öyle. Vatandaşlarımıza biz her türlü yardım konusunda amadeyiz. Vatandaşlarımız bize evimi yenilemek istiyoruz diye gelsin, versin müteahhide, biz her türlü yardıma hazırız." şeklinde konuştu. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER