ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Aralık 2014 Perşembe 07:29

Kendini astım hastası gibi gösterip vatandaşı böyle kandırdı

Kendini astım hastası gibi gösterip vatandaşı böyle kandırdı

Ankara'da, astım hastası rolü yapan uyanık dolandırıcı, neredeyse her köşe başında kendisini yere atıp kriz geçirme numarası yaptı.


Ankara'da, astım hastası rolü yapan uyanık dolandırıcı, neredeyse her köşe başında kendisini yere atıp kriz geçirme numarası yaptı. Uyanık dolandırıcıya inanan vatandaşlardan kimisi su verdi, kimisi para, kimisi de markete götürüp poşetler dolusu alışveriş yaptı. Yaşananlar an be an Cihan kamerasına yansıdı.

Olay, Ankara’nın Çankaya ilçesi Balgat semtinde, dün akşam saatlerinde meydana geldi. Vatandaşların duygularını istismar eden 25-30 yaşlarında bir genç, karton toplayıcısı kılığında, kalabalık noktalara çöplerden karton toplayarak yaklaşıyor. Başlarda her şey normal görünüyor. Kağıt toplayıcısı kendisini bir anda yere atıp sözde sara krizi nöbeti geçiriyor. Yerde kıvranıp ağzına astım hastalarının kullandığı spreyi sıkmaya başlıyor. Etrafta bulunan vatandaşlardan bazıları yardım etme düşüncesiyle su veriyor, kimisi de ambulans çağırmaya çalışıyor. Dikkatleri üzerine çekmeyi başaran dolandırıcı bir süre sonra oyununun ikindi perdesini sahnelemeye başlıyor. Dolandırıcı yattığı yerden hafifçe doğrulup bu sefer de etrafındakilerden para istemeye başlıyor.

Vatandaşlardan kimisi itimat etmeyip para vermeden olay yerinden ayrılırken kimisi de gönlünden koptuğu kadarını yardım etmek düşüncesiyle veriyor. Paraları aldıktan sonra uyanık dolandırıcı etrafının sakinleşmesinden yararlanıp bulunduğu yerden yavaş yavaş ayrılmaya başlıyor. Ancak oyununa bu sefer de başka köşe başlarında devam etmeye başlıyor.

Dolandırıcı, karton çuvalıyla birlikte 5 ayrı noktada numarasını uyguladıktan sonra en son trafiğin yoğun olduğu anayol kenarına geliyor. Yol kenarında kendini yere atan dolandırıcıya bu sefer de yaşlı bir kadın yardım etme düşüncesiyle yaklaşıyor. Dolandırılacağının farkında olmayan yaşlı kadın, kendisiyle bir süre sohbet edip dolandırıcıyı yanına alıp markete yöneliyor. Markette bir süre kalan yaşlı kadın ve dolandırıcı ellerinde erzak poşetleriyle marketten ayrılıyor.

Yaşlı kadın poşetler dolusu erzakı dolandırıcıyla birlikte taşıyıp kartonlarının bulunduğu yol kenarına getiriyor. Topladığı çöpleri yol kenarındaki duvar dibine döktükten sonra, yaşlı kadından harçlığını da alan dolandırıcı, erzaklarıyla beraber otobüs durağına yöneliyor. Güya astım hastası olan dolandırıcı durakta beklerken bir sigara yakıyor. Dolandırıcı bir süre sonra durağa gelen otobüse binip olay yerinden uzaklaşıyor.























































KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER