ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Aralık 2012 Pazar 12:38

Keçi yavrusunu AFAD kurtardı


Muğla’nın Fethiye ilçesinde Amintas Kaya Mezarları’nın bulunduğu 130 metre yüksekliğindeki kayalıklarda mahsur kalan keçi yavrusu AKUT tarafından kurtarıldı. 20 gündür kayalıklarda mahsur kalan oğlağı kurtarmak 5,5 saat sürdü.

        Kesikkapı Mahallesi 129. Sokak sakinleri, kayalıklar arasında kalan keçi yavrusunu görünce durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekipleri mahsur kalan hayvana ulaşamadı. Bunun üzerine AKUT Fethiye ekibi, sorumluluğu itfaiyeden devralarak keçi yavrusuna ulaşmak için operasyon başlattı. Hazırlıklarını yapan 7 kişilik ekip, ilk aşamada 130 metre yüksekliğindeki sarp kayalığa tırmandı. İstasyon kurulmasının ardından halata çıkan ekip üyelerinden Hasan Ongün, 40 metre aşağıdaki oğlağı kurtarmak için inişe başladı. Bu sırada 20 gündür kayıp olan oğlaklarının bulunduğu haberini alan Kadir ve Havana Erçömek çifti olay yerine geldi.

        1.5 saatlik inişin ardından oğlağın mahsur kaldığı kaya parçasının üzerine inen AKUT görevlisi, çevre sakinlerinin meraklı bakışları arasında hayvana yaklaştı. Keçi yavrusunu yakalayan görevli, ayaklarını bağladığı oğlağı fileye sararak sıkıştığı yerden kurtardı. Zayıf ve bitkin düşen oğlak, aksiyon filmlerini aratmayan operasyonun ardından sahiplerine teslim edildi.

        HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM

        AKUT ekibine teşekkür eden Havana Erçömek, Keloğlu Boğazı’nda oturduklarını belirterek, “3 keçimi aynı anda kaybettim. 2’si geri döndü. Ancak oğlağım 20 gündür dönmemişti. Tam umudu kesmişken burada bir oğlak bulunduğunu öğrendim. Verdiğim zahmetlerden dolayı çok özür dilerim.” dedi.

        CAN KURTARMAK HER ZAMAN BİZİ MUTLU EDİYOR

        5 buçuk saat süren bir operasyonu başarıyla tamamladıklarını söyleyen AKUT Fethiye Ekip Lideri Ersin Gür, can kurtarmak için çalıştıklarını, insan ya da hayvan olarak ayrım yapmadıklarını kaydetti. Operasyonun detaylarını anlatan Gür, “Fethiye İtfaiyesi’ne yapılan ihbar üzerine saat 10.30 gibi buraya geldik. Saat 11.00’de bu oğlağı kurtarmak için operasyona giriştik. 130 metre yüksekliğindeki sarp kayalıklardan 40 metre aşağıya indik. Mahsur kalan oğlağı kurtardık. Sorunsuz bir operasyon oldu. Ancak bu kadar uzun süreceğini tahmin edememiştik.” şeklinde konuştu.

        Çevrede toplanan vatandaşlar, oğlağın günlerdir aynı yerde olduğunu anlattı. Burada sık sık benzer hadiseler yaşandığı aktaran vatandaşlar, “Bu oğlak günlerdir kayalıklardaymış. Önce fark etmedik. Ancak melemeye başlayınca mahsur kaldığını anladık. AKUT saatlerce çalışarak, oğlağı kurtardı. Teşekkür ediyoruz.” dediler.

        Operasyonun ardından henüz 1 yaşına basmayan oğlağı kucaklarına alan Havana Erçömek, eşiyle birlikte evinin yolunu tuttu. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER