ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Temmuz 2013 Cuma 15:25

KCK yine tehdit etti: "Son kez uyarıyoruz!"

KCK yine tehdit etti: "Son kez uyarıyoruz!"

Terör örgütü PKK'nın şehiriçi yapılanması KCK'dan açıklama: "Son kez AKP hükümetini uyarıyoruz..."


Terör örgütü KCK, hükümeti bir kez daha tehdit etti. KCK, "Biz hareket olarak son kez AKP hükümetini uyarıyoruz. Tüm halkımız ve kamuoyu tarafından belirttiğimiz konularda en kısa zamanda somut adımların atılmaması halinde, sürecin ilerlemeyeceğini ve bundan da AKP hükümetinin sorumlu olacağının bilinmesini istiyoruz." açıklamasını yaptı.

Terör örgütü KCK, yayın organı ANF'ye yaptığı açıklamada yine tehditler savurdu. KCK, Öcalan’ın sağlık sorunlarının dikkate alınmadığını, BDP heyetinin 15 gündür Öcalan'la görüştürülmediğini ileri sürdü, AK Parti hükümetini süreci sabote etme çabası içinde olmakla suçladı. Demokratik çözüm sürecinin ikinci adımının 1 Haziran'dan itibaren geçerli olduğu bilinmesine rağmen somut tek bir adım atılmadığı belirtilen açıklamada, "Biz hareket olarak son kez AKP hükümetini uyarıyoruz. Tüm halkımız ve kamuoyu tarafından belirttiğimiz konularda en kısa zamanda somut adımların atılmaması halinde, sürecin ilerlemeyeceğini ve bundan da AKP hükümetinin sorumlu olacağının bilinmesini istiyoruz.” denildi.

HÜKÜMETE SURİYE TEHDİDİ

Hükümetin, Suriye'de Kürt bölgesindeki kazanımları tahammül edemediğini ileri süren terör örgütü, "AK Parti'den, Rojava Kürtlerinin ulusal demokratik haklarına gösterdiği bu düşmanca yaklaşımı hızla terk ederek, El Kaideci gruplarla ilişkisini kesmeye ve çeteci gruplardan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz. Çözüm sürecinin bir gereği olarak önder Apo ile daha fazla görüşme imkanının yaratılması, sadece BDP heyetinin değil, farklı heyetlerin de önderlikle görüşmesi gerekirken, gelinen aşamada 15 günde bir yapılması gereken BDP heyet görüşmelerinin dahi zamanında yapılmaması, gönderdiğimiz mektubun önderliğe henüz ulaştırılmaması süreci yeniden tartışmayı gündemimize koymaktadır " ifadelerini kullandı.

Terör örgütü, karakol ve baraj yapımının devam ettiğini, hava keşif çalışmaları tüm hızıyla sürdüğünü iddia etti. Örgüt, "Durum buyken Başbakan, sözcüleri ve basın, süreci sabote etmeye doğru götüren tutumlarını görmezden gelerek, tersinden hareketimizi suçlamaya devam etmektedirler. Biz hareket olarak son kez AKP hükümetini uyarıyoruz. Tüm halkımız ve kamuoyu tarafından belirttiğimiz konularda en kısa zamanda somut adımların atılmaması halinde, sürecin ilerlemeyeceğini ve bundan da AKP hükümetinin sorumlu olacağının bilinmesini istiyoruz. AKP hükümetini süreci tıkatıcı ve sabote edici yaklaşımlardan vazgeçerek ikinci dönemde üzerine düşen görevleri yerine getirmeye, halkımızı, dostlarımızı ise duyarlı davranarak, önderliğin sağlığı, güvenliği ve özgürlüğü için serhıldanlarını yükseltmeye çağırıyoruz." açıklamasını yaptı.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER