ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Eylül 2013 Pazartesi 10:40

KCK: Geri çekilmeyi durdurduk

KCK: Geri çekilmeyi durdurduk

Terör örgütü PKK'yı da bünyesinde barındıran KCK, hükümetin demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümü konusunda adım atmaması sonucu geri çekilmeyi durdurduklarını açıkladı.


Örgüt, ateşkes konumunun ise korunacağını duyurdu.

Abdullah Öcalan’ın Türkiye'nin demokratikleşmesi temelinde Kürt sorununun çözümü amacıyla 21 Mart 2013’te çözüm projesi sunduğunu belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, yaklaşık 9 aydan beri çatışmasızlık ortamı oluştuğunu kaydetti. KCK’nın açıklamasında özetle şöyle denildi: “Hükümet, bu adımlara hiçbir karşılık vermemiş, PKK’nın attığı adımların hiçbir siyasal karşılığı yokmuş gibi davranmıştır. İmralı’da hiç görüşmeler olmamış ve kendisinin atacağı hiçbir adım yokmuş gibi başlatılan sürece karşı sorumsuz yaklaşmıştır. Tüm KCK tutuklularının serbest bırakılıp terörle mücadele yasasının ortadan kaldırılması bile gerçekleşmemiştir. Hükümetin eski hegemon zihniyet ve tutum içinde olmasını dikkate alarak, Türkiye sınırları içinde kalan gerillaların geri çekilişini durdurduk. Süreci bir oyalama ve bu temelde yerel seçimlere çatışmasızlık ortamında girerek seçim kazanma biçiminde ele alan AKP hükümeti bu durumun sorumlusudur. Gerillanın çekilişi durdurulurken ateşkes konumu korunacaktır. Ateşkes konumunda kalınması AKP'ye Önder Apo’nun projesi doğrultusunda adım atmasına fırsat vermek anlamına gelmektedir.”

Öcalan’ın İmralı’da tecrit altında tutulduğunu savunan KCK, çatışmasızlığın sağlandığı ortamda askeri amaçlı karakol, baraj ve tesisler yapılmasının da sürece iyi niyetli yaklaşılmadığını gösterdiğini ileri sürdü. Örgüt, Öcalan’ın Nevroz’da ortaya koyduğu demokratikleşme projesine inançlarının sürdüğünü de vurguladı.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER