ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Haziran 2013 Pazartesi 18:34

Kazlıçeşme'de kaç kişi vardı? İşte resmi rakam...

Kazlıçeşmede kaç kişi vardı? İşte resmi rakam...

Başbakan Erdoğan'ın Kazlıçeşme mitinginin ilk resmi rakamları açıklandı. İşte meydandaki kalabalığın sayısı...


Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Kazlıçeşme mitinginin resmi rakamlarını açıkladı, CHP'ye de meydan okudu.

Haber7'de yer alan habere göre; Yalçın Akdoğan Kanal 24'de Söz Bitmeden Programında Elif Çakır'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Akdoğan Gezi Parkı eylemleri ve sonrasında yaşanan olaylar ve AK Parti mitingleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Adoğan'ın o açıklamaları:

Akdoğan: ''Biz mahkeme kararına saygılıyız, sonucu bekleyeceğiz. Ancak illagal örgütler kalkıp o alana girerse buna müdahale olur dedik.

Hükümet çözüm sürecini bu noktaya getirdi ve biz bunu artık geriye götüremeyiz. Avrupa'dan gelen açıklamalara baktığımızda bu çok da masum bir çevreci eylem değil. Bunun içinde faiz lobisinin olduğunu görüyoruz''.

''MİTİNGDE 1 MİLYON 300 BİN KİŞİ VARDI''

''AK parti'nin yaptığı mitingler de Türkiye ve dünyaya millet Başbakanına sahip çıkıyor mesajı verildi. Miting de resmi rakamlara göre 1 milyon 300 bin kişi vardı. Yollarda kalıp alana gelemeyenleri saymıyorum. Mitingler kışkırtma amacıyla yapılmadı, kucaklaşma amacıyla yapıldı. CHP buna tepki gösteriyor. O halde onlar da yapsın hodri meydan. Bakalım onlar bu kadar kişi toplayabilecek mi. Sandığı küçümseyerek demokratik bir anlayış inşa edilemez''.

AK PARTİ'Yİ DEVİRMEK İÇİN BİR HAZIRLIK YAPILDI

''Bazı odakların Ak Parti'yi devirmeye yönelik bir girişim içinde olduklarını görebiliyoruz. Ordaki iyi niyetli gençleri kastetmiyorum. Ancak o olayların arkasından başka şeyler amaçlandı''.

BÜTÜN EYLEMCİLERİ AYNI AKTEGORİDE GÖRMEDİK

''Biz oradaki eylemcilere kategorik davranmadık. Ordaki herkesi aynı kategoride görmedik. Onlarla konuştuk. Başbakanımız da onlara hitap ederken hepsini aynı kategoriye koymadı. Bu olay olmasaydı AK Parti'yi devirmek için başka bir olay patlak verecekti. Bunun hazırlıklı bir şekilde yapıldığını görüyoruz. AK Parti farklı özgürlük alanları açtı''.

BAŞBAKAN'IN GÜÇLÜ İMAJINI BOZMAK İSTEDİLER

''Bu tarz olayları oyun zanneden bir gençlik var. Başbakanın imajından rahatsız oalnlar var. Bu eylemlerle AK Parti'yi zayıflatmak istediler. Hem ülkemizde hem de uluslararası güçler. Başbakan alttan almayan güçlü bir lider. Onun imajını bozma niyetiyle yola çıktılar. Mitingde şunu görüyoruz. 12 eylül referandumunda neyi gördüysek bu mitinglerde de onu gördük. Artık büyük resmi herkesin görmesi lazım'' dedi. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER