ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Ocak 2014 Pazar 16:58

Kayseri'de Erdoğan için insan zinciri

Kayseride Erdoğan için insan zinciri

Sivil toplum kuruluşları, Kayseri ve Sivas'ta Başbakan Erdoğan'a destek gösterileri düzenledi.


Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) Başkanı Seyit Halil Yüzgeç, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen grup adına yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde büyük atılımlar yaptığını belirtti.


FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ..



Başbakan Erdoğan ile el ele vermek için toplandıkarını ifade eden eden Yüzgeç, şöyle konuştu:

"2014, ümmetin diriliş yılı olacak, ümmet dışı unsurlar istemese bile. Artık bu ümmetin içinden hakikati kükreyen aslanlara sahip olduğumuzu dünya duysun. Dünyada sadece çakallar değil, aslanların yüreğine, asaletine, heybetine, cesaretine sahip erler de var. Ey Recep Tayyip Erdoğan'a saldırıyor gibi yapıp ümmetin gözündeki umuda saldıranlar, ümmetin gözündeki umudu boğmaya çalışanlar, biliniz ki Recep Tayyip Erdoğan yalnız değildir. Recep Tayyip Erdoğan'ı size, oyunlarınıza ve işbirlikçilerinize yem etmeyeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan'ı astırmayacağız, zehirletmeyeceğiz. Dağ başında dondurmayacağız."

Konuşmanın ardından toplu bir şekilde dua edildi. Program, alandaki vatandaşların ele ele vererek zincir oluşturmasıyla sona erdi.

Sivas'ta 47 sivil toplum kuruluşu ortak açıklama yaptı

Özgür-Der Sivas Temsilcisi Süleyman Ceran, İmam Hatipliler Derneği'nde bir araya gelen 47 sivil toplum kuruluşu adına yaptığı basın açıklamasında, 17 Aralık sabahı yapılan operasyonun yönteminin yeni, gayesinin ise eski bir tertibin sonuncu hamlesi olduğunu savundu.

Mısır ve Tunus'ta yaşanan yargı darbelerinin bir benzerinin Türkiye'de de sahneye konulmak istendiğini iddia eden Ceran, hükümet yetkililerini uyanık olmaya, yolsuzlukların üzerine gitmeye, zor zamanı kollayan güçlere fırsat vermemeye davet ettiklerini kaydetti.

İstikrar ile halkın duyarlılıklarına dönük her türlü saldırı girişimini bertaraf etmek için mücadele edeceklerini belirten Cenan, "Ülkemizi kargaşaya, fitne ortamına, 28 Şubat gibi dönemlere döndürmeye çalışan güçlere karşı irademize sahip çıkacağımızı açıkça ilan ediyoruz" dedi.



Sırbistan'dan destek

Öte yandan, Sırbistan'daki Boşnak nüfusu temsil eden siyasi partilerden Sancak Boşnak Demokratik Birliği (BDZ) Genel Başkanı Yahya Ferhatoviç imzasıyla yayımlanan mesajda, BDZ olarak Başbakan Erdoğan ve Türk halkına barışı, istikrarı, ekonomik bağımsızlığı ve devlet bağımsızlığını koruma çabalarındadestek oldukları ifade edildi.

Mesajda, ''Sancaklı Boşnaklar, Türkiye'deki mevcut durumu çok iyi anlamaktadırlar. Onlar da uzun yıllar boyunca benzer sorunlarla yüzleşmişti. Seçilen iktidarın zorla devrilmesi için yapılan her girişim, ülkeyi istikrarsızlaştıracağı gibi, sadece Türk halkının ve devletinin düşmanlarının çıkarına olacaktır'' ifadeleri kullanıldı.
 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER