ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Ekim 2014 Pazartesi 00:17

Kayıp helikopterden acı haber geldi

Kayıp helikopterden acı haber geldi

Kocaeli’de Cengiz Topel Havaalanı’ndan kalktıktan sonra Balaban mevkiinde irtibatı kesilen helikopterin, Kartepe’de Green Park Otel’in arka kuzey kısmındaki Karaağaçlık bölgesinde enkazına ulaşıldı.


Kocaeli’de Cengiz Topel Havaalanı’ndan kalktıktan sonra Balaban mevkiinde irtibatı kesilen helikopterin, Kartepe’de Green Park Otel’in arka kuzey kısmındaki Karaağaçlık bölgesinde enkazına ulaşıldı.

Enkaza; 3 köylü, 1 özel tim ve arama kurtarma ekibinden 1 kişi ulaştı. Enkaza ulaşan ekipten alınan bilgiye göre, helikopterdeki 4 askeri personelin şehit olduğu öğrenildi. Şu anda askeri ekipler enkaz alanına inerek inceleme yapacak.

ŞEHİT ASKERLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Kartepe ilçesi Karaardıçlı mevkiinde bir otelin kuzey ön bölümündeki yaklaşık 600 metrelik vadi içerisinde enkazına ulaşılan helikopterde şehit olan 4 askerin; Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz, Deniz Pilot Üsteğmen Çağrı Ceyhan, Rad. Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsubay Üstçavuş Ömer Burak Öğüt olduğu öğrenildi.

Öte yandan, Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele ve Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu enkaz bölgesine gelip bilgi aldılar.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İzmit'ten Konya'ya giden Deniz Kuvvetleri'ne ait S-70B Sikorsky tipi helikopter kalkıştan kısa süre sonra radardan kayboldu. Genelkurmay olayla ilgili açıklama yaptı. Başlatılan arama çalışmaları sonrası Kartepe civarından ilk sinyal alındı.

Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığına  ait bir adet S-70B Sikorsky tipi helikopterin radardan kaybolması sonrası yürütülen çalışmalarla ilgili ilk bilgiler belli olmaya başladı. Hürriyet'in edindiği bilgiye göre, arama çalışmaları İzmit-Kartepe civarında, yay şeklindeki bir alanda yapılıyor.

Ankara'ya ulaşan bilgilere göre, arama bölgesinden bir telefon sinyali de alındı. Yetkililer durum netleşmeden helikopterin akıbeti ve içindeki personelle ilgili bir bilgi verilmeyeceğini söylediler.

GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada ise, Radardan kaybolan helikopterin Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığına (Kocaeli) ait bir adet S-70B Sikorsky tipi olduğunu duyurdu. Konya'ya eğitim maksadıyla gitmek üzere saat 12.18'de Cengiz Topel Askeri Havaalanından havalandığıı, 7 dakika sonra saat 12.25'te telsiz irtibatının kesildiği öğrenildi. Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait CASA uçağı ile dört adet arama kurtarma helikopteri de arama faaliyetine katılıyor. 

HELİKOPTERLER 2002'DE ALINDI

TSK'nın envanterine 2002'de giren helikopterlerden 2005 yılında da çok sayıda sipariş edilmişti. S70 B'ler Deniz Kuvvetleri'nde keşif gözetleme maksadının yanı sıra silahlı olarak saldırı amacıyla da kullanılıyor.

 

Skorsky helikopter radarlardan kayboldu

 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER