ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Ekim 2014 Cumartesi 16:44

Kayıp çocuktan kötü haber

Kayıp çocuktan kötü haber

Konya’nın Ereğli ilçesinde 13 gündür kayıp olan zihinsel engelli gencin cesedi, kaybolduğu ilk gün aranan ancak bulunamayan İvriz baraj göletinde su yüzüne çıkınca bulundu.


Ereğli Tahtaköprü Mahallesinde yaşayan 23 yaşındaki zihinsel engelli Ferhat Karadaş, 13 gün önce dışarı çıkarak bir daha geri dönmedi. Ailesinin güvenlik güçlerine bilgi vermesi üzerine arama çalışmaları başlatılırken kaybolduğu gün gece karanlığında İvriz baraj göletinde bir kişinin bağırma sesleri geldiği yönündeki ihbar alındı. Tüm gece ve diğer gün boyunca yapılan çalışmada boğulan kişiye ait herhangi bir bulguya rastlanmadığı iddiasıyla Konya İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri arama çalışmalarını sonlandırdı.

Kayıp Ferhat Karadaş her yerde aranırken, İvriz baraj göletine balık tutmaya gidenler su yüzeyinde hareketsiz duran bir kişiyi gördü. Su yüzeyinden çıkarılan genç ailesine teşhis ettirildikten sonra Ereğli Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Ferhat Karadaş’ın yaşadığı bölgeden İvriz barajına kadar olan 2 km’lik mesafeyi nasıl geldiği henüz bilinemezken yakınları ise bu bölgeye başkaları tarafından getirilebileceğini iddia etti.

Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey aramaların 10 gün önce ihbar üzerine AFAD tarafından yapıldığını fakat ihbarın asılsız olduğu düşünülerek çalışmalara ara verildiğini belirtti. Cesedin kayıp gence ait olmasının üzücü bir durum olduğunu söyleyen Kaymakam Mehmet Kocabey, bu bölgeye nasıl geldiği ya da getirilebilme ihtimalinin araştırıldığını söyledi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.










KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER