ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Nisan 2014 Perşembe 20:05

Kato Dağı'nda barış halayı

Kato Dağında barış halayı


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Çatak ilçesine bağlı Konalga köyüne giden Mehmetçik ve polis, vatandaşlarla Kato Dağı eteklerinde Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.
Çatak ilçesinin Kato Dağı eteklerinde bulunan Konalga köyünde, Kaymakam Uhut Emre Koyuncu, İlçe Emniyet Amiri Yılmaz Tamtürk, İlçe Jandarma Komando Bölük Komutanı Yüzbaşı Ali Şahiner, asker, polis ve vatandaşların katılımıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında etkinlik düzenlendi.
Etkinlikte protokol, Mehmetçik, polis ve vatandaşlar, daha önce çatışmalarla gündeme gelen dağ eteklerinde bu defa Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekerek, yaşanan barış sürecinin verdiği coşkuyla 23 Nisan'ı doyasıya eğlenerek kutladı.
İlçe Emniyet Amiri Tamtürk, huzur ortamının bölgeye nefes aldırdığını belirterek, "Bizler devletimizin şefkatli yüzünü göstermek için köy köy gezip çocuklarımıza ulaşıyoruz. Kato Dağı'nın eteklerinde yer alan köy çocuklarına hediyelerimizi sunup onlarla tanışma fırsatı yakalıyoruz. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan yöre halkına da teşekkür ediyorum" dedi.
Geçmiş yıllara nazaran bölgede huzurun hakim olduğunu belirten Konalga köyü ileri gelenlerinden İsmail Özbek ise "Bölgemizde huzurun, kardeşliğin devam etmesini istiyoruz. Kan ve göz yaşından kimse fayda görmedi. Bu topraklarda çok kan aktı. Artık önümüze bakıp kardeşliğin, birlikteliğin tadını çıkarmak istiyoruz" diye konuştu.
Kutlamalar sonrası İlçe Emniyet Amirliğinde görev yapan polisler, çocuklara uçurtma ve çeşitli hediyeler dağıttı.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER