ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Aralık 2014 Pazartesi 12:21

Katili öldüren 5 sanığa tahrik indirimi

Katili öldüren 5 sanığa tahrik indirimi

Adana'da kayınpederi Durdu Bilgi (60) ile eşi Tijen Demiralp'ı (28) öldürdüğü için aranırken cesedi bulunan Haydar Demiralp'i (43) öldürdükleri iddia edilen 5 kişi hakkında kasten öldürme ve azmettirme suçlarından dava açıldı.


Adana'da kayınpederi Durdu Bilgi (60) ile eşi Tijen Demiralp'ı (28) öldürdüğü için aranırken cesedi bulunan Haydar Demiralp'i (43) öldürdükleri iddia edilen 5 kişi hakkında kasten öldürme ve azmettirme suçlarından dava açıldı.

Bir ilaçlama şirketinde çalışan 2 çocuk babası Haydar Demiralp, geçen 30 Mayıs'ta öğle saatlerinde eşi Tijen ve kızı Y.İ. (16) ile birlikte evden çıktı. Yolda kızını otomobilden indiren Haydar Demiralp, 'Sen dedenlere git. Biz de annenle biraz sonra geleceğiz' diyerek yoluna devam etti. Haydar Demiralp, iddiaya göre akşam saatlerinde merkez Seyhan İlçesi Gürpınar Mahallesi'ndeki kayınpederi Durdu Bilgi'nin evine gelip av tüfeğiyle ateş etti. Ağır yaralanan Durdu Bilgi, kaldırıldığı özel bir tıp merkezinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Cinayetten sonra Bilgi ailesi kızları Tijen Demiralp'i cep telefonundan aradı, ancak ulaşamadı. Genç kadının öldürülmüş olabileceği ihtimalini göz önüne alan polis, Haydar Demiralp'in gidebileceği adreslere eş zamanlı baskın yaptı ancak kendisine ve eşine de ulaşılamadı. Aynı gün akşam saatlerinde kendisinden haber alınamayan Tijen Demiralp'in cesedi Çukurova Üniversitesi yakınındaki çamlık alanda bulundu. Genç kadının 20 bıçak darbesiyle öldürüldüğü anlaşıldı.

CİNAYETTEN ARANIRKEN CESEDİ BULUNDU

Çifte cinayetle ilgili soruşturma başlatan polis katil zanlısı Haydar Demiralp'i yakalamak için gidebileceği yerlere baskınlar yaptı. İddiaya göre, bu sırada Demiralp'in kayınbiraderleri Musa Bilgi (32) ile Ufuk Bilgi (35) de eniştelerinin fotoğraflarını bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden Hakan Halvacı (35), Fethi Boyacı (37) ve Şefik Eşki'ye (35) gönderdi. Hakan Halvacı, Fethi Boyacı ve Şefik Eşki, Haydar Demiralp'i İstiklal Mahallesi'nde yakalayarak 12 yerinden bıçaklayıp öldürdü.

Cinayeti işleyen 3 arkadaş daha sonra gittikleri taziye evinde Musa ve Ufuk Bilgi kardeşlere 'O iş tamam' diyerek evden ayrıldı. Demiralp'in gece cesedinin bulunması üzerine soruşturma başlatan polis, Bilgi kardeşleri gözaltına aldı. 2 kardeşin aynı gece birçok kez telefonla Hakan Halvacı, Fethi Boyacı ile Şefik Eşki ile görüştüğünü belirleyen polis, Halvacı ve Boyacı'yı da gözaltına aldı; ancak Şefik Eşki'yi bulamadı. Suçlamaları kabul etmeyen 4 şüpheli sorgularının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklanırken firari olan Şefik Eşki'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

TAHRİK İNDİRİMLİ DAVA AÇILDI

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada Cumhuriyet Savcısı, iddianameyi tamamlayarak tutuklu Musa ve Ufuk Bilgi kardeşler ile Hakan Halvacı, Fethi Boyacı ve firari Şefik Eşki hakkında kasten öldürme ve azmettirme suçlarından ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açarken, tüm sanıklar hakkında tahrik hükümlerinin uygulanmasını istedi.

Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.













KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER