ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Ekim 2014 Çarşamba 16:00

Kartları kopyalayıp 50 bin TL çektiler

Kartları kopyalayıp 50 bin TL çektiler

ATM’ye yerleştirdikleri düzeneklerle kopyaladıkları kredi kartlarını promosyon kartlarına aktardıkları ve bu yöntemle haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.


Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, ATM’ye yerleştirdikleri düzeneklerle kopyaladıkları kredi kartlarını promosyon kartlarına aktardıkları ve bu yöntemle haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.

Bazı vatandaşların Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gelerek kredi kartı ve banka kartlarından habersiz para çekildiğinin ihbarı üzerine polis konuyla alakalı çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda polis ekipleri Romanya uyruklu S.L.U. ve M.C. isimli iki kişiyi takibe aldı. Şahısların araçla İzmit’e geldiğini tespit eden polis, S.L.U. ve M.C.’yi İzmit Yuvacık sapağında gözaltına aldı.

Şahısların İstanbul Beylükdüzü’nde bulunan evlerinde yapılan aramalarda kredi kartı ve banka kartlarını kopyalamak için kullandıkları akaryakıt istasyonlarından ve alışveriş mağazalarından verilen 125 promosyon kartı ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’da kart kopyalama aparatlarını ATM’lere yerleştirdikleri ve vatandaşların bilgilerini bu düzenekle kopyaladıktan sonra promosyon kartlarına aktardıkları öğrenildi. Zanlıların yine ATM’lere yerleştirdikleri mikro kameralarla vatandaşların kart şifrelerini tespit ettikleri belirlendi. Zanlıların kopyaladıkları kartlardan dikkat çekmemek için küçük rakamlar çektikleri ve bu yöntemle toplam 50 bin TL haksız kazanç elde ettikleri öğrenildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan M.C. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, S.L.U. isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.






KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER