ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2017 Salı 11:53

Kars'a bal ormanı kurulacak

Karsa bal ormanı kurulacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Bölge de arıcılığı da teşvik ediyoruz. Bu anlamda Sarıkamış'a bal ormanı kuruyoruz. Arzu eden vatandaşa yüzde 20 hibe vereceğiz. Faizsiz 5 yıl ödenecek şekilde kredi imkanı veriyoruz. 20 köye de gelir getirici orman kuracağız"


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kars'a birçok yatırım gerçekleştireceklerini belirterek, "Bölge de arıcılığı da teşvik ediyoruz. Bu anlamda Sarıkamış'a bal ormanı kuruyoruz. Arzu eden vatandaşa yüzde 20 hibe vereceğiz. Faizsiz 5 yıl ödenecek şekilde kredi imkanı veriyoruz. 20 köye de gelir getirici orman kuracağız." dedi.

Bakan Eroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Kars'a geldi.

Eroğlu ve Arslan, valilikte düzenledikleri basın toplantısında, kente yapılan ve yapılması planlanan yatırımları anlattı.

Kente bugüne kadar birçok yatırım gerçekleştirdiklerini, bugün de önemli tesislerin temel atma törenini yapacaklarını belirten Bakan Eroğlu, "9 tesisin temelini atmak için buraya geldik. 31 milyon liralık bir yatırım yapacağız. Kağızman Barajı hasretle beklenen bir proje, bu barajın temelini atacağız. Kars'a gelirken heybemizi doldurarak, müjdelerle geldik. Daha önce 19 müjde vermiştim, bu defa 17 müjdeyle geldik. Bu projelerin toplamı 417 milyonluk bir yatırım anlamına geliyor. Burada ormancılık faaliyetlerini arttırmak için özellikle gelir getirici ürünleri ekeceğiz. Orman köylerine kırsal kalkınma için büyük teşvikler yaptık. Hedefimiz karsı yemyeşil yapmak. Sarıkamış'a bir bal ormanı kuracağız." diye konuştu.

Kars'ın Cazibe Merkezleri Programı'yla daha da gelişeceğine işaret eden Eroğlu, DAP kapsamında kente 29 milyar liralık yatırım yapılacağını kaydetti.

Kentte hayvancılığı geliştirmek ve et, süt ürünlerini markalaştırmak istediklerini aktaran Eroğlu, "Bölge de arıcılığı da teşvik ediyoruz. Bu anlamda Sarıkamış'ta bal ormanı kuruyoruz. Arzu eden vatandaşa yüzde 20 hibe vereceğiz. Faizsiz 5 yıl ödenecek şekilde kredi imkanı veriyoruz. 20 köye de gelir getirici orman kuracağız." dedi.

Eroğlu, Kars'a ulaşımın artık çok kolay olduğuna dikkati çekerek, kentte doğal güzelliklerin yanı sıra kayak merkezi gibi turistlerin ilgisini çeken imkanların da bulunduğunu bildirdi.

Bakan Eroğlu, "İnşa edeceğimiz Sarıkamış Tanıtım Merkezi de bitecek. Bu sayede gelen turistlerin sayısında muazzam bir artış bekliyoruz. Dolayısıyla biz burada tabiat turizmiyle ilgili bir plan hazırladık. Özellikle maksadımız, Kars'taki güzellikleri dünyaya tanıtmaktır. Burada fakir turisti değil, zengin turisti yani buraya geldiğinde 10 bin dolar bırakacak turisti çekmeliyiz. İnşallah bu da Kars'a yeni bir sektör doğmasına vesile olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan da kentte hayata geçirilen projelere değinerek, "Bugün yapılan projelerle bölgemiz her alanda hayat bulacak, can suyu bulacak." diye konuştu.

Toplantıya, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Orman İşleri Genel Müdürü İsmail Üzmez ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Vekili Murat Acu katıldı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER