ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Eylül 2014 Pazartesi 15:33

Karnından karpuz büyüklüğünde kitle çıkarıldı

Karnından karpuz büyüklüğünde kitle çıkarıldı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde ameliyata alınan 2 yaşındaki çoban köpeğinin karnından 5 kilogram kitle çıkarıldı.


Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde ameliyata alınan 2 yaşındaki çoban köpeğinin karnından 5 kilogram kitle çıkarıldı.

Fatih Şaştım, karnında şişlik bulunan "Akkuş" adlı, Akbaş cinsi köpeğini bir hafta önce CÜ Hayvan Hastanesi'ne getirdi. Kan ve EKG testlerinin ardından antibiyotik tedavisi uygulanan çoban köpeği, gerekli testlerin yapılmasının ardından Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yurdakul başkanlığındaki ekip tarafından bugün ameliyata alındı.

Yaklaşık 3 saat süren ameliyatla, köpeğin karnından 5 kilogram kitle çıkarıldı.

Yurdakul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köpeğe daha önce uygulanan çeşitli tedavilerin cevap vermediğini, kitlenin, hayvanın yemesini, içmesini ve hareket etmesini kısıtladığını, ölüm riskini artırdığını söyledi.

Bu nedenle fazla zaman kaybetmeden köpeği ameliyata almaya karar verdiklerini belirten Yurdakul, cerrahi operasyonun başarılı geçtiğini dile getirdi.

Yurdakul, hayvanın karnından 5 kilogram kitlenin çıkarıldığını ifade ederek, "Özellikle omuz kısmından başlıyor, sırt bölgesinden karın bölgesine kadar yaygın bir kitle. Apse içeriyor. 6 ay öncesinden oluşan bir kitle" diye konuştu.

Köpeğin hastanede 24 saat gözetim altında tutulacağını aktaran Yurdakul, tedavinin ardından hayvanı hayata yeniden adapte etmeye çalışacaklarını kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Yurdakul, veteriner hekimin vazifesinin bir hayvanı tekrar hayata döndürmek olduğunu dile getirerek, bunu başarmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

- "Burada her türlü cerrahi operasyon yapılabilir"

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara da 2010 yılında kurulan Veteriner Fakültesi'nin, CÜ Rektörlüğü, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK desteğiyle kısa süre içerisinde büyük atılım gerçekleştirerek modern ve Avrupa standartlarında hayvan hastanesine kavuştuğunu belirtti.

Öğrencilere bilimsel eğitim vermelerinin yanı sıra Sivas ve çevresine en üst düzeyde hizmet sunduklarını dile getiren Kara, şunları kaydetti:



"Avrupa standartlarındaki hastanemiz, yeterli öğretim üyesi, uzman kadrosu ve fiziki şartlarıyla modern bir görünümdedir. Burada her türlü cerrahi operasyon yapılabilir. Radyoloji ve anestezi ünitesiyle üst düzey bir hastanedir. Hastanemiz, sadece cerrahi hizmetler değil, doğum, suni tohumlama, dahiliye konularında da uzman kadrosuyla hizmet vermektedir ayrıca fakültemizin diğer birimlerinde en üst düzey laboratuvar hizmetleri sunulmaktadır."

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER