ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 14:06

Kardeş belediyeler Bosna Hersek için güç birliği yaptı

Kardeş belediyeler Bosna Hersek için güç birliği yaptı


Üç kardeş belediye Keçiören, Şahinbey ve Gorazde, Bosna Hersek’in Gorazde şehrinde inşa edilecek kültür ve eğitim kompleksiyle çevre ve peyzaj düzenlemesi için güç birliği yaptı. Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da destek verdiği projenin protokolü imzalandı. Diyanet'te düzenlenen imza törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet İhsan Tahmazoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, TİKA Başkanı Serdar Çam ve Gorazde Müftüsü Hamed Efendic katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, eksik kalmış güzel bir hayrı tamamlamak için biraraya geldiklerini belirterek, “TİKA, Gorazde, Keçiören ve Şahinbey belediyeleri, aralarında güzel bir kardeşlik ruhu sergileyip eğitim ve kültür merkezini inşa edecek.” dedi. Diyanet olarak Orta Asya Türk cumhuriyetleri, Balkanlar ve Afrika’da kardeş şehirler edindiklerini anlatan Görmez, “Her müftümüz, başka bir ülkedeki müftüyle kardeş oluyor, oradaki bir eksikliği tamamlıyor.” şeklinde konuştu. TİKA Başkanı Çam ise böyle güzel bir projede yer aldıkları için duydukları memnuniyeti ifade ederken destek veren kurumlara teşekkür etti.

'HAYIR İŞLERİNDE ELBİRLİĞİ YAPTIK'

Gorazde ve Şahinbey ile kardeş belediye olduklarına dikkat çeken Başkan Ak, “Gorazde’de Kayseri Camisi'nin açılışında bulunduk. O zaman bir eksiklikten bahsedildi. Şahinbey ile biraraya gelerek Bosna Hersek’te yapılacak hayır işlerinde elbirliğiyle çalışacağız.” dedi. Proje ortaklarından Başkan Tahmazoğlu da, “Diyanet İşleri ve TİKA’nın nezaretinde çok güzel bir eserin ortaya çıkacağına inanıyorum.” mesajını verdi. Gorazde’yi temsilen konuşan Müftü Efendic, Bosna’dan selam getirdiğini belirterek, “Kayseri Camisi'nden sonra bu güzel merkezi de tamamlamak için bu kadar kurumun biraraya gelmesi bizi çok mutlu etti.” ifadelerini kullandı.

GORADZE'NİN TEMEL BİR İHTİYACI KARŞILANACAK

Projenin hayata geçirilmesiyle Doğu Bosna’nın merkezi konumundaki Gorazde’nin temel bir ihtiyacı karşılanmış olacak. Türk kültürü ve Türkçenin bölge halkına tanıtılmasına imkan verecek, bölgenin lise düzeyinde dinî eğitim ihtiyacını karşılayacak dersliklerin yanısıra Gorazde Müftülüğü'nün hizmet birimleri, konferans salonu ve diğer sosyal donatı alanlarının birarada olduğu, klasik Ankara mimarisinin esas alındığı bir kompleks inşa edilmesi planlanıyor. Ayrıca yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda park ve peyzaj düzenlemesi yapılacak. Merkez, daha önce Diyanet tarafından yaptırılarak hizmete açılan Kayseri Camisi'ne bitişik parselde inşa edilecek. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER