ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2014 Çarşamba 09:50

'Karakolda polis dayağı' iddiası, yargıya taşındı

Karakolda polis dayağı iddiası, yargıya taşındı

Birol Demirci, polis merkezinde 7 polisin kendisine şiddet uyguladığını iddia ederek yargıya müracaat etti.


Bursa’da, hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Birol Demirci, 16 yaşındaki oğlunun bıçaklanması sebebiyle gittiği polis merkezinde 7 polisin kendisine şiddet uyguladığını iddia ederek yargıya müracaat etti. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken Birol Demirci, "Tek suçum; arabamı apar topar arayan polislerden ‘arama iznini’ sormam oldu. Sivil polisler, arama kararını gösteremeyince, ben de adliyeye şikayet edeceğimi söyledim, polis merkezinde avukat odasına kapatıp oğlumun yanında beni dövdüler." dedi.

Yıldırım Yavuzselim Mahallesi’nde ikamet eden Birol Demirci’nin 16 yaşındaki oğlu Cem Demirci, geçtiğimiz perşembe günü tartıştığı K.Ç. isimli arkadaşı tarafından bıçaklandı. Olayla ilgili gerekli evrakları almak için Yavuzselim Polis Merkezi’ne giden babaya, ‘Yarın gel evrakları al, çocuk şubeye git’ denildi. Cuma günü öğle saatlerinde Yavuzselim Polis Merkezi’ne giden Birol Demirci iddiaya göre, önce iki polis memuru tarafından darp edilerek merkezdeki avukat bekleme odasına götürüldü. Odada da darp edildiği öne sürülen Demirci, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek darp olayı ile ilgili rapor aldı. Hastane polisine ifade veren Birol Demirci, kendisini döven 7 polisten şikayetçi olduğunu ve olaya ilişkin merkezdeki güvenlik kamerası görüntülerinin açacağı davayla ilgili kendisine verilmesini istedi. Cumhuriyet Savcılığı, darp iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı. Birol Demirci, olaya dair aldığı doktor raporunda göz ve burnundan darbe aldığının tespit edildiğini vurguladı.

"KİMLİK GÖSTERMEDEN ARACIMI ARADILAR"

Birol Demirci, polis merkezinde evrakları beklediği sırada iki kişinin yanına gelerek merkez karşısındaki market yanına park ettiği 16 J 3108 plakalı kamyonetin yanına gelmesini istediklerini belirtti. Yanına gelenlerin polis olduğunu sonradan öğrendiğini, şahısların 'sen kimsin?' bile demediklerinden yakınan Demirci şunları kaydetti: "Market görevlileri zannettim, aracı market önünden çekmem gerektiğini zannederek gittim. Aracın kapısını açtığımda hemen aracı aramaya başladılar. Herhangi bir arama kararı da göstermediler. Aracın aranacağını bile söylemediler. Bana argo kelime sarf etti. Silah çıkarsa, ne yapacağını kendisi bana söyledi. Aradıktan sonra oğlumu bıçaklayan çocuğun babasına göz işareti yaparak ‘arabada silah yok’ dedi. Aracın aranacağına dair belge sordum. Ekip aracından üzerinde ‘adli tutanak fotokopisi’ yazan bir belge getirdiler. ‘Bu kadar cahil değilim bana mahkeme kararı getirin’ dedim. Aramadan sonra ‘adliyeye gidip, bunu araştıracağım, gerçekten arama izni olup olmadığını araştıracağım’ deyince hemen kolumu kıvırdılar, karakol kapısına sıkıştırdılar ve kafayla bana vurdular. Sonra karakolun içerisine götürdüler, kameranın olmadığı avukat bekleme odasına koydular ve çocuğumun yanında beni dövdüler. Şikayetçi oldum. Polis merkezinde kamera vardı, olayın ne olduğu ortaya çıkar. Suçlu olmuş olsam dahi, polisin beni dövme yetkisi var mı? Suçum varsa, beni cezalandırsınlar, adliyeye sevk etsinler ama hiçbir şey yapmadım. İzinleri olmamasına rağmen aracımı arattırdım. Oğlumu bıçaklayan çocuğun babasının yönlendirmesiyle, beni aradılar. Hakkımı arayacağım. Bu adaletsizliğin tüm dünyaya duyulmasını istiyorum."

 

BABAMI DÖVDÜLER BEN DE AĞLADIM


Babasının polisler tarafından gözleri önünde darp edildiğini belirten Cem Demirci de, polis merkezinde babasının alındığı odadaki kan izlerini de cep telefonu ile görüntüledi. Oğul Demirci şunları kaydetti: "Benim yanımda babamı dövdüler. Babamın arabasını aradılar. İki polis kollarından tutup merkeze getirdiler. Avukat odasına soktular, gözümün önünde 7 polis babamı dövdü. Gözlerimin önünde dövdüler. Beni bıçaklayan çocuk da serbest bırakılsın. Yetkililerden, sorumluların cezalandırılmasını istiyorum."

İHMALİ OLAN CEZASINI ÇEKER


Öte yandan Bursa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, "Olay bana intikal etmedi. Önüme evrak gelirse ve ihmali olan personel varsa gereğini yaparım. Çünkü vatandaşa karşı bu tür olaylarda sıfır tölerans prensibini benimsiyoruz. Dayak iddiasına yönelik henüz bana intikal eden bir bilgi olmadı." dedi.


















KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER