ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Aralık 2013 Çarşamba 12:20

Kar ve fırtına donduracak!

Kar ve fırtına donduracak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar ve fırtına uyarısı yaptı. Türkiye, cumartesi gününden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine giriyor.


Yağışla birlikte yurt genelinde sıcaklığın hissedilir derecede düşmesi bekleniyor.

Cumartesi günü, poyrazla birlikte İstanbul'da kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.

Pazar günü, Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgesi'nin batısı dışında tüm yurtta yağış bekleniyor. Yağışlar, Akdeniz Bölgesi'nin kıyı kesimleri ile Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

Kuzeyli rüzgarlarla birlikte İstanbul'da sıcaklığın pazar günü 0 dereceye kadar düşmesi bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığındaki azalışa paralel olarak Isparta, Burdur, Afyon, Uşak, Denizli’nin yüksek kesimleri, Karaman, Konya’nın güney ve batı çevreleri ile Batı Toroslar’da kar şeklinde görülmesinin beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji ayrıca, Muğla kıyıları için de su baskını, yıldırım, kısa süreli fırtına, su hortumu riski gibi olaylara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Soğuk hava ve fırtına dün de yurdun pek çok kesimini olumsuz etkiledi. Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde etkili olan poyraz nedeniyle feribot ve deniz otobüsü seferleri iptal oldu. Burhaniye’nin Ören ve Adyar bölgeleri ile Ayvalık’taki çok sayıda balıkçı teknesi zarar gördü, bazıları battı.

Çanakkale’de saatteki hızı 75 kilometreyi bulan poyraz fırtınası nedeniyle Gelibolu-Lapseki arasındaki arabalı vapur seferleri iptal edildi.

İKİ KİŞİ YARALANDI

Trabzon liman sahasında gümrük muhafaza memurlarının kullandığı ve yere sabitlenmediği belirtilen fiberglas kabin şiddetli rüzgar ve dalgalar nedeniyle devrildi. 42 yaşındaki Tahir Aktaş hayatını kaybetti. 2 kişi de yaralandı. Kastamonu’da ise 60 km’yi geçen rüzgar nedeniyle denizde oluşan 6 metre boyundaki dalgalar sahildeki binalarda hasara neden oldu. Yerel yöneticiler sahile 10-15 metre uzaklıktaki binaların tehlike altında olduğunu belirtirken Meteoroloji yetkilileri de fırtınaya karşı vatandaşları uyardı. Amasra’da da dalga boyu 5 metreye ulaşırken gemiler limana sığındı.

KAR KALINLIĞI 1 METRE

Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinde soğuk hava ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ovit ve Zigana geçitlerinde ulaşım aksarken bölgede kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı. Turistlerin gözdesi Ayder Yaylası’nda da kar kalınlığı 35 cm oldu. Samsun ve Ordu’nun yükseklerinde de kar yağışı görüldü. Ege Bölgesi’nin bazı noktalarında rüzgarın hızı 80-90 kilometreye ulaştı. Kuvvetli rüzgarın etkisinin yarına kadar süreceği bildirildi. Ardahan’da da kar ve rüzgar nedeniyle bazı binaların çatısı uçtu.
 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER