ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 16:12

Kapıyı çalarak ev sahibi yoklayan hırsız yakalandı

Kapıyı çalarak ev sahibi yoklayan hırsız yakalandı


Ziline bastıkları evin sahibinin kapıyı açmaması üzerine 'kimse yok' diyerek içeri girmek isteyen hırsızlar, polise yapılan ihbarla kıskıvrak yakalandı.

Karacabey'de öğle saatlerinde meydana gelen olayda kapı açma aparatıyla bir eve girmek isteyen hırsızlar, "155 Polis İmdat" hattını arayan vatandaş sayesine yakalandı.
Olay önceki gün ilçenin Garipçe Mahallesi Yusuf Derici sokak Birinç apartmanında meydana geldi. Manisa'nın Salihli İlçesinden Karacabey'e hırsızlık için gelen S.İ (25), G.U (16), G.A’nın (16) evlerin kapı zillerini çalarak içeride insan olup olmadığını kontrol etmesi bir vatandaşın dikkatine takıldı.

Kapıyı açanlara kiralık ev aradıklarını söyleyen şebeke, cevap vermeyenlerin ise kapılarını bir aparatla açma girişiminde bulundu. Ev sahibi H.G (21)'nin cevap vermemesi üzerine harekete geçen hırsızlar kapıyı aparatla açtı. İçeride bulunan ev sahibi H.G.’nin kapıyı diziyle iterek içeri girmelerini engellediği olayda, ilk olarak cep telefonundan ağabey B.G (29)'den yardım istendi. H.G, daha sonra 155 Polis İmdat hattını arayarak durumu polise bildirdi.

Bu arada olay yerine gelen ağabeyi B.G. hırsızların apartmandan çıkmasına izin vermedi. Kısa süre içerisinde gelen polis ekipleri zanlıları gözaltına aldı. Emniyetteki ifadelerinin ardından S.İ (25), G.U (16), G.A (16) adliyeye sevk edildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

TDP’DEN UYARI

Öte yandan Karacabey Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amiri Özcan Özkaya, kapıların açılmadan önce mutlaka kim olduğunun sorulması gerektiğini hatırlattı. Zaman zaman yaptıkları eğitimler ve dağıttıkları broşürlerle bu tür olaylara ilişkin uyarılarda bulunduklarını anlatan Özkaya, ilçeye gelen hırsızlık şebekelerinin bu yöntemlerle vatandaşların evde olmadığına kanaat getirdikten sonra harekete geçtiğini ifade etti. Özcan Özkaya, bu tür şüpheli olaylara karşı 155 Polis İmdat hattına bilgi verilmesinin olası mağduriyetleri önceleyeceğini sözlerine ekledi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER