ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 21:02

Kantar Köprüsü, Mardin'i Batman'a 68 kilometre yaklaştıracak

Kantar Köprüsü, Mardini Batmana 68 kilometre yaklaştıracak


Batman'da 2012 yılının Ocak ayında yapımına başlanan Kantar Köprüsü'nün inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Köprünün yapım çalışmalarına engel olan Dicle kenarındaki yüksek kayalar, uzman ekiplerce yerleştirilen dinamitlerle patlatılarak köprü seviyesine indirildi.

Kantar Köprüsü'nde incelemelerde bulunan Batman Valisi Yılmaz Arslan, Kantar Köprüsü ve bağlantı yollarının sadece yöre köyler için değil, Batman için de büyük önemi taşıdığını ifade etti. Köprünün yıl sonundan önce bitirilip halkın hizmetine sunulmasını beklediklerini söyleyen Vali Yılmaz Arslan, "Köprünün ayaklarının geleceği noktada patlama çalışması gerçekleşti. Bu anlamda bu faaliyeti gerçekleştiren bu inşaatı yapan bütün çalışanlara, mühendislere, firma yetkililerine teşekkür ediyorum. Biz buraya her geldiğimizde bölgeden muhtarlarımız vatandaşlarımız da buraya hemen geliyorlar. Demek ki bu beklenen bir hizmet bu hizmeti gecikmişte olsa yerine getirdiğimiz için mutluyuz." dedi.

3 SAATLİK YOL 15 DAKİKAYA İNECEK

Kantar köprüsünün 1970'lerden beri gündemde olduğunu belirten İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan, "Her seçimde siyasetçiler kantar köprüsünün bitirileceğini ve üzerinde gidileceğini söylüyordular. Fakat köprünün yapımı bugüne kadar sarktı. Geçen seçim döneminde köprünün yapılmasını inatla istedik. Bu köprüden yüzün üzerinde köy ve mezra yararlanacak. İnsanlar kendi köylerine gitmek için 2-3 saat yol gitmesi gerekirken 15 dakikada gidip gelecek. Köprünün yapımına engel olan 15 metre uzunluğundaki kayalar dinamitlerle patlatıldı. Köprünün yılsonunda bitmesini bekliyoruz." diye konuştu.

50 yıllık hasret olan 2 belde, 10 köy ve 12 mezranın ulaşımını sağlayacak olan Kantar Köprüsü Mardin'i de 68 kilometre Batman'a yaklaştıracak. Köprünün maliyetinin 9 milyon 537 bin TL olduğu belirtildi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER