ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 11:20

Kano, sporlarının merkezi Adana olacak!

Kano, sporlarının merkezi Adana olacak!


Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Akdeniz Oyunlarıyla birlikte kano, kürek ve binicilik sporlarının merkezinin Adana olacağını ifade etti.

Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Yöneticiliği Bölümü okutmanlarından Tolga Çelik’in koordinatörlüğünü yaptığı ‘Yöneticilik Deneyimi’ dersi kapsamında ‘Çukurova Üniversitesi ve Adana Atlı Spor Kulübü'nün Akdeniz Oyunları’ndaki Rolü ve Önemi’ başlıklı seminer düzenlendi.

Akdeniz Oyunları Spor Departmanı Direktörü Vedat Yüksel, Adana Atlı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Güngören’in konuşmacı olarak yer aldığı seminere, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Prof. Dr. Sadi Kurdak, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Seminer öncesinde konuşan Fazlı Bayram Hadi, bütün sporcuların ideali olan dünya şampiyonaları ve olimpiyatlarını görmenin kendisine de nasip olduğunu belirtti. Hadi, bundan sonra kano kürek ve binicilik sporlarının merkezinin Adana olacağını ifade etti. Hadi, bu durumun gerçekleşmesinde Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Meslek Yüksekokulu’nun katkısının büyük olduğunu söyledi.

Vedat Yüksel, oyunların Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler arasında dört yılda bir düzenlendiğini ve oyunlarda olimpiyat kurallarının geçerli olduğunu ifade etti. Oyunların ilk olarak 1951 yılında Mısır'ın İskenderiye şehrinde yapıldığı bilgisini veren Yüksel, Türkiye’nin ilk kez İzmir'de ev sahipliği yaptığını ve 2011 tarihinde elektronik ortamda yapılan oylama sonucunda Mersin’in ev sahipliği yapmasına karar verildiğini ifade etti.

Yüksel, Akdeniz kıyısında bulunan ülkeler arasında oyunlara katılmayan tek ülkenin İsrail olduğunu, tekvando ve badminton branşlarındaki müsabakaların Akdeniz Oyunları’nda ilk kez Mersin'de gerçekleşeceğini söyledi.

Namık Kemal Göngören, Adana Atlı Spor Kulübü'nün sahip olduğu iki kapalı, yedi açık tenis kortu, bir çim mini futbol sahası, yazlık ve kışlık restoranlar, tenis kafeteryası, sporcu kolaylık tesisleri, yarı açık olimpik yüzme havuzları ile 186 dönümlük ormanlık bir arazide konumlanması nedeni ile ülkenin en güzel spor tesislerinden biri olduğunu ifade etti.

Oyunların hem Adana hem de kulüp için çok önemli fırsat olduğunu belirten Güngören, Mersin ve bölgede hazır binicilik tesisinin olmaması, Adana Atlı Spor Kulübü tesislerinin de tek ve büyük oranda uluslararası standartlara sahip olması nedeniyle organizasyon komitesinin, binicilik müsabakalarının Adana’da yapılmasını uygun gördüğünü aktardı.

Kulüpte devam eden inşaat ve yenileme çalışmalarının Mayıs ayında tamamlanmasının planlandığını belirten Güngören, projenin bitirilmesiyle tesislerin uluslararası bir görünüm kazanacağını ve birçok prestijli müsabakaya ev sahipliği yapacağını kaydetti.
Seminer, öğretim elemanları ve öğrencilerin sorularının ardından sona erdi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER