ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 21:11

Kanlı soyguncuların kimlikleri belirlendi

Kanlı soyguncuların kimlikleri belirlendi


Adana'da baba ile oğlunun hayatını kaybettiği silahlı kuyumcu soygununu gerçekleştirdikleri belirlenen eylemin planlayıcısının da aralarında olduğu şüphelilerin kimlikleri belirlendi.

Eylemin planlayıcısı 20 yaşındaki K.T. Mardin'in Nusaybin ilçesinde yakalanırken, 21 yaşındaki A.A, 24 yaşındaki R.A, 19 yaşındaki D.D. ile 15 yaşındaki Ö.Y. aranıyor. Polis, otomobille soygun yapan şüphelilerin kullandığı aracın sahibi 18 yaşındaki Ş.A. ile otomobili kiraya veren 37 yaşındaki Y.A. ve 38 yaşındaki Ö.B.'yi de gözaltına aldı.

Merkez Seyhan ilçesi Dumlupınar Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde pazartesi günü gerçekleşen ve 48 yaşındaki Ali Can Ataç ile oğlu Mahir Ataç'ın hayatını kaybettiği kuyumcu soygunuyla ilgili polis çalışmalarını sürdürüyor. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nce oluşturulan 'özel ekip' cinayetin yanısıra 4 kilogram altını alarak kayıplara karışan soyguncuların kimliklerini belirledi. Soygundan 3 dakika sonra olay yerine gelen polis ekipleri şahısların 01 BG 046 plakalı bir araçla kaçtığını belirledi. Helikopter desteğiyle geniş çaplı arama yapan polis 40 güvenlik kamerasına yansıyan 120 farklı görüntüyü izledi. Havadan takip sırasında ise soygunda kullanılan aracın Gölbaşı köyü Kılanoğlu mevkiinde yakıldığı tespit edildi. Polis, olayda kullanılan otomobilin kiralık olduğunun belirlenmesinin ardından yaptığı çalışmada, 3 kişiyi gözaltına aldı. Bu arada, saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen A.A. ile K.T.'nin sosyal bir paylaşım sitesindeki fotoğraflarında kılıktan kılığa girdikleri de tespit edildi. Polis, saldırganları her yerde arıyor. Olayda kullanılan pompalı tüfeklerden biri de Ö.Y.'nin evinde ele geçirildi.




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER