ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Şubat 2013 Çarşamba 18:29

Kandil'e mektubu BDP'li vekil götürdü

Kandile mektubu BDPli vekil götürdü

Abdullah Öcalan'ın Kandil'e yazdığı mektubu, Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in götürdüğü ortaya çıktı.


İmralı'da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın, 'çözüm taslağı' olarak gönderdiği mektuplardan 'KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı'na hitaben yazılanı Kandil'e, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder götürüyor. Önder bu akşam saatlerinde Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a geçiş yaptı.

Abdullah Öcalan, BDP milletvekilleriyle yaptığı görüşmenin ardından BDP, PKK'nın Kandil Dağı'ndaki yöneticileri ve Avrupa'daki PKK'lılara 'çözüm taslağı' adı altında mektuplar gönderdi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a dün teslim edilen mektuplar, adreslerine ulaştırılmaya başlandı.

Kandil'e mektubu götürecek kişinin Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk olduğuna ilişkin sabah saatlerinde haberler eyayıldı. Ancak BDP'nin Kandil'e mektubu, İmralı'da Öcalan'la görüşen heyette yer alan İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in götürmesini kararlaştırdı.

Sırrı Süreyya Önder ile bugün akşam saatlerinde yanında BDP'lilerden oluşan bir grupla Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne geldi. Buradan doğruca Habur Sınır Kapısı'na geçen Sırrı Süreyya Önder saat 17.00 sıralarında sadece kendisi ve şoförün bulunduğu otomobille Habur'dan Irak'a geçiş yaptı.

Bu arada BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ile Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün da uçakla Kuzey Irak'a gidecekleri ileri sürülürken, bu bilgi henüz doğrulanmadı. 

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER