ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Kasım 2013 Çarşamba 16:49

Kamer Genç: Bir kadeh viski içtim sarhoş değildim

Kamer Genç: Bir kadeh viski içtim sarhoş değildim

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Japonya Milli Günü resepsiyonunda sarhoş olduğu iddialarına yanıt verdi.


Tunceli Milletvekili Kamer Genç genel Kurul'a gelir gelmez TBMM karıştı.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in TBMM Genel Kurulu'na gelerek Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'dan söz istemesi üzerine, AK Parti Milletvekilleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a yaptığı sözlü müdahale nedeniyle Genç'e tepki gösterdi.

"BU KABULEDİLEMEZ"

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı da iki gün önce Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olduğunu anımsatarak,"Kadına şiddet sadece kaba kuvvetle olmaz, sözel olarak da sözlü olarak da gerçekleşebilir. Bir parlamento üyesinin öncelikli olarak bir kadına ve sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın eşine yapmış olduğu şiddeti içeren tavrını bir kadın Başkanvekili olarak ve Başkanımız adına divan olarak kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Bu arada Genel Kurul Salonu'na giren Genç, söz istedi ve "ne yaptım onu söyleyeyim" dedi. Bunun üzerine AK Parti sıralarından milletvekilleri Genç'e, "Ne yaptın? Otur yerine" diye bağırdı.  

"SARHOŞ DEĞİLDİM"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın 'içkili vaziyette', Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun "sarhoş" sözlerine karşılık Genç, "Bir kadeh viski aldım, sarhoş değildim. Kamuoyuna beni küçük düşürmek için söylüyorlar. İtiraz ettiğim konu bakan varken başbakanın eşinin konuşmasıydı. Tabii Başbakan karısını Başbakanlığa yetiştirmek istiyorsa o ayrı" dedi.

'Koruma talebinde bulunacak mısınız' sorusuna Genç, 'Koruma talebi olsa ne olacak. Ben devletin itibarını koruyorum. Dünyanın her tarafında bir devleti temsil niteliği bulunan kişiler bellidir. Yıldız'ı görünce gerekli lafı söyleyeceğim kendisine. Yabancı elçilik olduğu için orada olayın büyümesini istemedim.' karşılığını verdi.

'EMİNE ERDOĞAN'A HAKARET ETMEDİM'

Genç, Emine Erdoğan'a özür dilemeyi gerektirecek bir davranışı olmadığını belirterek, 'Özür dilenecek bir şey yok ki Emine Erdoğan'a hakaretim olmadı. Anormal bir davranış yok' diye konuştu.

KENDİ PARTİSİNDEN DE TEPKİ

Siyasilerden ve sosyal medyadan da büyük tepki gören Genç'e bir tepki de CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'tan geldi.

Toprak, 'Japonya'nın kendi gecesi, kimin konuşacağına onlar karar verir. Bir bayanın yaptığı konuşmaya müdahale etmek doğru değil' dedi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, 'Ne olursa olsun, bir kadına karşı yapılan herhangi bir saygısızlığı doğru bulmak mümkün değildir" dedi. Yeniçeri yaptığı açıklamada, "Biz Emine Erdoğan'ı Başbakan'ın eşi olmanın ötesinde, bir anne ve kadın olarak görüyoruz' dedi.

BAKANLAR TWİTTER'DAN TEPKİ GÖSTERDİ

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: Evet böyleleri de var! Haddi yok ki bil diyelim. Seviyesi yok ki düşük diyelim. Değmez ki ismini analım...

- Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu: Japonya milli gününde hitap ederken Sn. Emine Erdoğan Hanımefendiye dil uzatan küstah CHP vekili Kamer Genç’i şiddetle kınıyorum.

- AB Bakanı Egemen Bağış: Terbiyesiz, küstah CHP’liye anında müdahaleleri için @MevlutCavusoglu & Enerji Bakanımız Taner Yıldız’a teşekkürler.     

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER