ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Mart 2014 Pazar 17:58

"Kalplerdeki sevgiyi söküp atamadılar"

"Kalplerdeki sevgiyi söküp atamadılar"

Başbakan Erdoğan, "DP'yi kapattılar, Menderes'i astılar ama milletin kalbindeki sevgiyi söküp atamadılar" dedi.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Demokrat Parti’yi, Menderes’i, siyasetten, Türkiye’den hatta hayattan silmek, kazımak, temizlemek istediler. Onu sandıkta yenemeyince aynen bugünkü Kılıçdaroğlu gibi iftira attılar, tahriklere, gerileme ayrı ayrı başvurdular ama millet nezdinde itibarını yok edemediler" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin, İzmir'de, Gündoğdu Meydanı'nda düzenlediği mitingde, halka hitap etti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasına, İzmir ve ilçelerinin isimlerini sayarak vatandaşları selamladı.

“İzmir, sen kurtuluşun şehrisin. İzmir, sen kuruluşun şehrisin. Sen, demokrasinin şehrisin, İzmir” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Merhum Adnan Menderes’in şehrisin. Sen gazilerin, şehitlerin, efelerin şehrisin. Fakat bugün bir başka güzelsin, İzmir. İzmir, tarih boyunca defalarca yakıldın, yıkıldın ama hiçbir zaman yok olmadın. İçindeki hürriyet ateşini, içindeki demokrasi ateşini hiçbir zaman söndürmedin. Hiçbir zaman teslim olmadın, İzmir. Sen mücadele ettin, sen sabrettin ve zafere kavuştun. İşte bugün bir kez daha tarih yazıyorsun, ey İzmir. Bugün bir kez daha küllerinden doğuyorsun. Bugün bir kez daha yeni Türkiye mücadelesine, yeni istiklal mücadelesine sahip çıkıyorsun. Seni bütün ilçelerinle, bütün mahallelerinle, bütün sakinlerinle kalpten selamlıyorum, samimiyetle selamlıyorum.”

Bu da mı montaj?

Meydanda toplanan kalabalığa işaret eden Başbakan Erdoğan, “Ey İzmir, şu tarihi manzaraya bakın. Medya, bu da mı montaj, bu da mı montaj? Kes, kırp, istediğin gibi pazılları topla aldatamazsın. İşte izmir burada. Bu coşkudan, bu heyecandan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Başbakanı bağrına basan İzmir’e sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Rabbim kardeşliğimizi daim eylesin” diye konuştu.

Erdoğan, 30 Mart seçimlerinin, Türkiye ve demokrasi için, İzmir için hayırlara vesile olması dileğinde bulunurken, şöyle devam etti:

“Kardeşlerim, sevgili İzmirli'ler, şu muhteşem manzara neyi hatırlatıyor, biliyor musunuz? Yıl 1947, Basmane İstasyonundan Çankaya’ya kadar on binlerce İzmirli önemli bir kişiyi bekliyor. Tren Basmane İstasyonuna geliyor, Merhum Adnan Menderese ve merhum Celal Bayar, trenden iniyor. Öyle izdiham var ki, Konak meydanına zor ulaşıyorlar. Konak meydanında, balkonda, on binlerce İzmirli’yi selamlıyor. Adnan Menderes, tebessüm ediyor, yanındakilerin yanaklarına göz yaşları dökülüyor. Birden polis, Menderes’i aşkla bağrına basan kalabalığa müdahale ediyor. Havaya kurşunlar sıkıyorlar. Kurşunlar Menderes’in bulunduğu balkona geliyor fakat Menderes eğilmiyor. Gözleri yaşlı, bakışları buğulu ama tebessüm içinde milleti selamlamaya devam ediyor. Celal Bayar, ceketini çekerek Menderes’e eğilmesini söylüyor. Diyor ki, Menderes: ‘Bu büyük milletin muhabbeti karşısında kurşun bize işlemez.’ İşte o imanla, o tutkuyla o muhabbetle, Menderes, İzmir’den başlayarak Türkiye’nin sevgilisi, Türkiye’nin sevgili başbakanı oluyor. Unutmayın CHP o gün de vardı, bugünkünden farklı değildi.”

Erdoğan, miting alanındaki bir vatandaşın öğretmen atamalarıyla ilgili talebini iletmeye çalışırken, “Ağustos’tan önce böyle bir şey yok. 10 bin atama yaptık. Ağustos'ta 40 bin atama yapacağız kaç kere söyledim” yanıtını verdi.

Bu CHP zihniyeti yıkımdır

İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda dün gece yarısı, Taksim’deki gezicilerin devamı durumunda olan birilerinin ateşe verdiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Kardeşlerim, bu CHP zihniyeti yıkımdır. Bu CHP zihniyeti ateştir. Bu CHP zihniyeti ortalığı karıştırmaktır. Kardeşlerim, bunların bu ülkede dikili ağacı yok. İşte İzmir, buna hasret. Şu andaki bu muhteşem topluluk bunu söylüyor. Bunu konuşuyor. Kardeşlerim, biz inşa ediyoruz. Demokrat Parti’yi, Menderes’i, siyasetten, Türkiye’den hatta hayattan silmek, kazımak, temizlemek istediler. Onu sandıkta yenemeyince aynen bugünkü Kılıçdaroğlu gibi iftira attılar, tahriklere, gerilime ayrı ayrı başvurdular ama millet nezdinde itibarını yok edemediler. Şimdi iste CHP’nin başındaki bu zatta takiye var mı, yalan var mı, iftira var mı, fitne var mı, fesat var mı? Bundan bu ülkeye bir şey olmaz. Onun peşinden giden o yöneticilerden de bir şey olmaz. Ben size bir şey soracağım Allah aşkına İzmirli kardeşlerim, 27 Mayıs darbesinin arkasında kim vardı? Ondan sonraki darbelerin arkasında da CHP vardı. Değişen hiçbir şey yok. Demokrat Parti’yi kapattılar, Menderes’i ve arkadaşlarını idam ettiler ama yine de ne Menederes’i ne de onun millet aşkını silemediler. Kardeşlerim, Menderes ne diyordu biliyor musunuz? ‘Demokrat Parti’yi, bu memleketten silip süpürmede muktedirseniz, her vatandaşın, her Türk’ün kalbine ellerinizi sokup orada yanan hürriyet aşkını söküp çıkarınız’ diyordu. Partiyi kapattılar, Menderes’i idam ettiler ama milletin kalbindeki o hürriyet ateşini söndüremediler. Milletin kalbindeki o sevdayı söküp alamadılar. Merhum Menderes’i şu millete unutturamadılar. Bu millet idam edilen başbakanını unutmadı ama onu idam edenleri unuttu. Onları lanetle anıyor. Ne diyor, zalimler için yaşasın cehennem diyor.”

Erdğan İzmir'e gelişinde yaşadığı bir olayı anlattı

Erdoğan, İzmir'e gelişinde yaşadığı bir olayı anlattı. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bir bayan balkonda, yanında herhalde kocasıydı, beyiydi. Oradan eliyle öyle çirkin bir hareket yapıyor ki, öyle çirkin bir hareket yapıyor ki... İşte CHP bu.

Ülkenin Başbakanı oradan geçiyor, sen elinle kolunla o hareketi yapıyorsun. Sen, bir bayansın, sen bir kadınsın. Sen, bu ülkenin Başbakanı buradan geçerken, o kol hareketini nasıl yaparsın? İşte, CHP zihniyeti budur. Bunu, bir erkek yapsa, akıl erer de -ki o dahi yapamaz- bir bayanın bunu yapmasını ben anlayamıyorum. İşte 30 Mart, bunun için çok önemli."

"Gezicilerle çevrecilik olmaz"

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kardeşlerim, gittiğimiz illerde hiç kimse taşkınlık yapmıyor. Onunla iftiar ediyorum. CHP'nin gençliğine bak. Elinde molotof, taş, sopa. Ortalığı terörize edenlerle beraber, öyle dolaşıyorlar. Bakıyorsun MHP gençliğine, aynı. Ama Ak Parti gençliğine bakıyorsun, elinde bilgisayar, tablet bilgisayar, kalem, kitap. işte, bizim gençliğimiz bu. Aydınlık yarınları ve Türkiye'sini biz böyle kuracağız. Öyle taşla sopayla, molotoflarla bu iş olmaz. Afedersiniz, edep dışı yazılar yazmakla bu olmaz. Gezicilerle çevrecilik olmaz."

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER