ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Mayıs 2013 Çarşamba 14:08

Kaldırım taşlarıyla kutlama!

Kaldırım taşlarıyla kutlama!

Beşiktaş’ta toplanan marjinal gruplar polise kaldırım taşlarını sökerek saldırdı. Bu görüntüleri görenler "bu mu işçi" diye tepki gösterdi.


Okmeydanı'ndan yürüyüşe geçerek Şişli Camisi'nin önüne gelen yüzleri maskeli gruba polis, biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler de polise taş ve molotofkokteyli attı.

POLİSE KALDIRIM TAŞLARIYLA SALDIRDILAR

Beşiktaş’ta ara sokaklarda eylemlerine devam eden grupları yönlendirenler, eylemcilerden sapan için taş kırmaları talimatı verdi.

Beşiktaş ara sokaklarında taraftar atkıları bulunan gruplar ile çeşitli sol gruplar zaman zaman Barbaros Bulvarı’na çıkmaya çalıştı. Grupların her girişimine polis gaz ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale üzerine gruplar ara sokaklarda kaçıştı.

YARALANANLAR HASTANEYE KALDIRILDI

İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde yaralananlar Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Ambulanslarla hastaneye getirilenlerden bazılarının durumunun ağır olduğu gözlendi. Bu arada 1 Mayıs'ta görev yapan bazı gazeteciler de çeşitli yerlerinden yaralandığı için hastaneye geldi. Bu arada, Şişli'deki gösterilerde polisin müdahalesi olaylardan kaçan bazı göstericiler, hastane önünde de eylem yapmaya çalıştı. Göstericiler, bankların yolların üzerine koyarak arabaların geçmesine engel olmaya çalıştı. Öte yandan ambulanslarda çalışan şoför ve hemşireler, biber gazından etkilenmemek için maske taktı. Şark Kahvesi'nde toplanan yüzleri maskeli göstericiler, terör örgütü DHKP/C lehine slogan atarak yürüyüşe geçti. Göstericiler, Darülaceze ile Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi güzergahını takip ederek, Sıracevizler Caddesi'ne ulaştı. Hasat Sokak'tan Şişli Camisi'nin önüne çıkan grubun ilerlemesine izin vermeyen polis ekipleri, barikatla önlem aldı. Polis ekipleri, dağılarak başka sokaklara yönelen göstericilere biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler de polise taş, havai fişek ve molotofkokteyli attı.

OLAYLARDA 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada izinsiz 1 Mayıs kutlamaları sırasında çıkan olaylarda 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Yapılan açıklamada, "Küçük marjinal gruplara yapılan müdahalelerde 2 kişi gözaltına alınmış olup yaralanan bir yurttaşımız yoktur. Güvenlik güçlerimiz görevlerini çok dikkatli ve özenli bir şekilde sürdürmektedir" denildi.

İŞYERLERİNDE HASAR MEYDANA GELDİ

Okmeydanı'ndan gelen yüzleri maskeli iki ayrı grup, Şişli Camisi'nin arkasında polise taş, molotofkokteyli ve sapanlarla demir bilye attı. Bazı iş yerlerinde hasar meydana gelirken polis, biber gazıyla müdahalede bulundu. Şark Kahvesi'nde toplanıp Şişli Camisi'nin önüne kadar geldikten sonra polisin müdahalesiyle dağılarak ara sokaklara kaçan göstericiler, Okmeydanı'ndan gelen başka bir grupla birleşti. Harzemşah Sokak'tan Abide-i Hürriyet Caddesi'ne çıkmak isteyen göstericiler, polise taş, molotofkokteyli ve sapanlarla demir bilye attı. Atılan taş ve molotofkokteylleri nedeniyle bazı iş yerlerinde hasar meydana geldi. Yaşanan olaylar nedeniyle bölgeye takviye polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, biber gazıyla müdahalede bulunarak göstericileri dağıttı. Göstericiler ara sokaklara kaçtı.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER