ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Temmuz 2014 Pazar 18:02

Kahramanmaraş’ta Suriyeliler protesto ediliyor

Kahramanmaraşta Suriyeliler protesto ediliyor

Kahramanmaraş’ta toplanan bir grup vatandaş, Suriyelilerden duydukları rahatsızlıkları dile getirerek protesto gösterisi düzenledi.


Sosyal medya üzerinden organize olan yaklaşık 500 kişilik grup, öğleden sonra kent meydanında toplanarak yürüyüş yapmak istedi, Suriyelilerin kentten gönderilmesi için eylem yaptı. Yürüyüşe izin vermeyen polisle grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Çıkan arbedede 1’i polis, 2 kişi yaralandı.

Gaziantep’in ardından Kahramanmaraş’ta da vatandaşlar, 17 bini çadır kentte, yaklaşık 60 bin Suriyelinin barındığı kentte Suriyelilerden dolayı asayiş olaylarının arttığı iddiası ile şehirde bulunan sığınmacıların gönderilmesi için eylem yaptı. Öğleden sonra kent meydanında bir araya gelen kalabalık, sloganlar eşliğinde Trabzon Caddesi üzerinde yürüyüş yapmak istedi. Kıbrıs Meydanı'nda çevik kuvvet ekiplerinin barikatıyla karşılaşan grup, izin verilmemesi üzerine tekrar meydana döndü. Meydanda toplanan kalabalığa güvenlik güçleri gösterilerine yasal kurallar çerçevesinde burada devam etmelerini istedi. Ancak tekrar harekete geçen kalabalık, Özel İdare İş Merkezi önüne kadar yürüdü. Burada yine güvenlik güçlerinin engeliyle karşılaşan eylemciler, cadde üzerinde eylemlerine devam etmek isteyince polisle aralarında kısa süreli arbede yaşandı. Arbedede biri polis 2 kişi yaralandı. Polis, valilik, belediye ve şehir merkezindeki Suriyelilere ait iş yerleri çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ GRUBU SAKİNLEŞTİRMEK İSTEDİ

Grubu ikna etmek için olay yerine giden Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, toplanan kalabalığı, konuşarak ikna etmeye çalıştı. Eylemcilerden, isteklerini, ilgili makamlarla hafta içi iletmelerini isteyen Adalar, kalabalığa, dağılmaları için çağrıda bulundu.

ÇADIRKENT'E YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

Emniyet Müdürü Adalar’ın çağrısına kulak vermeyen kalabalık, çağrıyı ıslıklarla protesto etti. Bu sırada grup ile yürüyüşe izin vermeyen polisler arasında gerginlik yaşandı. Arbedede 1’i polis, 2 kişi yaralandı. Grup, daha sonra Yeni Sanayi Sitesi arkasındaki boş arazi içerisine kurulan ve yaklaşık 17 bin Suriyeli mültecinin barındığı çadır kente doğru yürüyüşe geçti. Polis, çadırkent çevresinde geniş güvelik önlemi aldı. Bölgeye Toma ve çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Kalabalığın çadır kente yaklaşmasına izin vermeyen polis, gruba, dağılması yönünde çağrıda bulundu. Daha sonra kalabalık, yeniden şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti.

SURİYELİLERE AİT ARAÇ VE İŞ YERLERİ ZARAR GÖRDÜ

Çadır kentten kent merkezine doğru yeniden yürüyüşe geçen kalabalık, Şazibey Camii önünde yeniden toplandı. Grup, burada Suriyelilere ait bazı iş yerleri ve otomobillere zarar verdi. Polis, çevreye zarar veren grubu, önünü keserek engellemeye çalıştı. Bu arada Suriyelilere ait otomobiller güvenlik amaçlı bulundukları yerden çekici vasıtasıyla otoparka kaldırdı. 2 kişinin gözaltına alındığı protesto gösterisi devam ediyor.


















KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER