ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Mart 2013 Pazar 19:47

Kadınlar Günü için mitingde toplandılar

Kadınlar Günü için mitingde toplandılar


 İstanbul 8 Mart Kadınlar Günü Platformu tarafından kadınlar için Kadıköy Meydan’ında miting düzenlendi. İçinde BDP’li kadınların da bulunduğu grup, Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Numune Hastanesi önünden yürüyerek meydandaki miting alanına geldi.

    BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de katıldığı mitinge çok sayıda farklı kadın dernekleri ve platformunun katıldığı görüldü. Miting alanına gelen grup, Kürtçe sloganlar attı, şarkılar söyledi. Yaklaşık 8 bin kişinin doldurduğu alanda kadınlar şarkılar eşliğinde zılgıt çalarak eğlendi.

    Mitingde konuşma yapan Tuncel, İmralı süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Tuncel, “Bana genellikle barış sürecini soruyorlar. Ben de diyorum ki, ‘AKP’nin politikaları ortada, yaptıkları ortada. Biz nasıl güvenelim. Ama biz kendimize, halkımıza güveniyoruz. Barış isteyen, özgürlük isteyen insanlara güveniyoruz. Şunu da biliyoruz. Bu süreçler risklidir. Hiçbir zaman kolay olmadı. Bütün dünyada benzer hareketlerde sorunlar olmuştur. Bu yüzden biz iktidara değil, kendimize güvenerek barış ve çözümü getireceğiz.” dedi

    Erkeklerin alınmadığı miting, olaysız bir şekilde sona erdi. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER