ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Ekim 2014 Cuma 13:49

Kadın kıyafeti giyip okuma salonunu yaktılar

Kadın kıyafeti giyip okuma salonunu yaktılar

Ufuk Okuma Salonu'nun Burak Şubesi'ne kadın elbisesi giymiş yüzleri kapalı şahıslar tarafından molotof bombalı saldırı düzenlendi.


Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Ufuk Okuma Salonu'nun Burak Şubesi'ne kadın elbisesi giymiş yüzleri kapalı şahıslar tarafından molotof bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası bir oda tamamen yanarken okuma salonu kullanılamaz hale geldi.

    Ufuk Okuma Salonları'nın bağlı olduğu Mersin Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Mersin-Der) Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Mirici, bir gün önceden korunma talebinde bulundukları halde polisin yangından 5-6 saat sonra olay yerine geldiğini söyledi.

    IŞİD'in Kobani'ye saldırısını bahane eden terör örgütü yandaşları, 350 öğrencinin ücretsiz olarak Temel Eğitimden Ortaoğretime Geçiş Sınavı'na (TEOG) hazırlandığı Ufuk Okuma Salonu'nun Burak Şubesi'ne molotof bombası ile saldırdı. Yüzleri kapalı ve kadın kıyafeti giymiş terör örgütü yandaşları, onlarca öğrenciye fen ve Anadolu liselerini kazandıran okuma salonunun üst katını ateşe verdikten sonra kaçtı. Yangın çevrede bulunan vatandaşlar ve itfaiye ekipleri tarafından güçlükle söndürüldü. Bir oda tamamen yanarken bina da kullanılamaz hale geldi. Binada o sırada kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.

    Mersin-Der Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Mirici, Burak Okuma Salonu'nun gece saldırıya uğradığını söyledi. Bu saldırı neticesinde okuma salonunun ikinci katının tamamen kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Mirici, kenar mahallelerde çocukların eğitimi için uğraşan bir sivil toplum kuruluşu olduklarını kaydetti. Yaşananları asla tasvip etmediklerini anlatan Mirici, "İnşallah devletimiz en kısa zamanda bunun önüne geçer. Bizler de faaliyetlerimize bundan sonra yine kaldığımız yerlerden devam ederiz." dedi.

    POLİSİN OLAY YERİNE GEÇ GELDİĞİ İDDİA EDİLDİ

    Türkiye genelinde bu tür olaylar yaşandığı için 9 Ekim'de Valilik kanalıyla emniyet tarafından okuma salonlarının kontrol altında tutulması talebinde bulunduklarını anlatan Mirici, "Fakat saldırı gece 22.15'te olmasına rağmen ekipler, 5-6 saat sonra olay yerine gelebildiler. Diğer yerlerdeki olayların yoğunluğunu bize söylediler ama biz defalarca telefonla ısrarla anlatmamıza rağmen neden geç kalındığını bir türlü anlayamadım. Geç intikal edilmesi bizi üzdü." dedi.

    Açtıkları okuma salonları ile buradaki mahallelerdeki öğrencilerin başarılarına başarı katmaktan başka bir gayelerinin olmadığını vurgulan Mirici, şöyle devam etti: "Varoşlarda, kenar mahallelerde okuyan bu çocuklar, burada aldıkları eğitim vasıtasıyla fen ve Anadolu liselerini kazanıyorlar. Başka bir amacı gayesi olmayan bu okuma salonlarının bu olaylara maruz kalması üzüntü verici. Bu tür olayların yaşanmaması için yetkililerin bizlerin yanında olmasını talep ediyoruz."

    Kadın kıyafetli 4-5 kişinin saldırdığı ifade eden görgü tanığı ise yangına önce kendilerinin müdahale ettiğini daha sonra ise itfaiyenin geldiğini söyledi. 5-10 kere polisi aradıklarını öne süren bir görgü tanığı ise "Geliyoruz diyerek saat 2-3'e kadar bizi kandırdılar. Gelmediler. Can güvenliğimiz tehlike altında idi. İfade vermek için karakola gidip sorduğumuzda ise 'Yoğunuz başka okullar da yanıyor gelemiyoruz' dediler." şeklinde konuştu.

    Öte yandan güvenlik kamerasına yansıyan saldırı anında ise kadın kıyafeti giymiş, yüzleri kapalı 4-5 kişinin ellerindeki molotofları attıkları ve kaçtıkları görülüyor.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER