ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Ekim 2014 Çarşamba 13:39

Kabusu bitti

Kabusu bitti

Taksim İstiklal Caddesi’nde bulunan bazı kafeteryalara gelerek müşterilerin çeşitli eşyalarını çalan yankesici güven timleri tarafından yakalandı.


Yankesicilik olayları, geçtiğimiz aylarda Taksim İstiklal Caddesi’ndeki bazı kafeteryalarda meydana geldi. İddiaya göre, çeşitli suçlardan poliste çok sayıda kaydı bulunan Ali Osman K., yankesicilik yapmak üzere cadde üzerindeki 7 farklı kafeteryaya geldi. Geldiği kafeteryalarda müşteri gibi davranan zanlı, bir süre içeride gezindikten sonra gözüne kestirdiği müşterilerin dalgınlarını beklemeye başladı. Ardından zanlı, çantalarını veya telefonlarını bırakan bazı müşterilerin masalarından uzaklaşmasını fırsat bilerek çeşitli eşyalarını çaldı. Bazılarının ise gözünün önündeki çantalarından telefonlarını çaldı. 7 farklı kafeteryada gerçekleşen yankesicilik olayları güvenlik kameralarına an be an yansıdı.

Burnunun dibinden 

Güvenlik kamera görüntülerinde ise zanlı ilk olarak bir kafeteryada oturarak etrafı gözlüyor. Ardından ayağa kalkarak bir gazete alıyor. Daha sonra gözüne kestirdiği müşterinin yanına yaklaşarak arkasını dönüyor. Arkasını dönen zanlı, müşterinin burnunun dibindeki çantasından cep telefonunu çalarak yavaşça uzaklaşıyor. İkinci olayda da, zanlı ilk olarak telefonla konuşuyormuş gibi kafeteryanın içerisinde dolaşıyor. Ardından gözüne kestirdiği müşterinin arkasının dönük olmasını fırsat bilerek çantasını çalarak kaçıyor. Üçüncü güvenlik kamerasında da zanlı, arkasına oturduğu bir müşterinin ayağa kalkmasını bekliyor. Müşterinin ayağa kalktığının gören zanlı, şahsın masada unuttuğu telefonunu çalarak gözden kayboluyor. Bir diğer güvenlik kamerasında ise, zanlı yine bir kafeteryada bir ailenin oturduğu masanın arkasındaki koltuğa oturarak bekliyor. Bir süre sonra aile çantalarını masanın üzerinden bırakarak masalarından uzaklaşıyor. Durumu fırsat bilen zanlı yine masadaki çantadan bir şeyler çalarak uzaklaşıyor.

İstiklal Caddesi’nde toplam 7 ayrı adreste yankesicilik olayına karışan Ali Osman K, sonunda güvenlik tarafından yakalandı. Yakalanan zanlı ifadesinin alınmasının ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER