ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Şubat 2017 Salı 16:32

İZTO arkeolojik kazılara desteğini sürdürüyor

İZTO arkeolojik kazılara desteğini sürdürüyor

İZTO Başkan Yardımcısı Güleç: "14 yılda kazılara verdiğimiz destek 4 milyon lirayı aştı"


İzmir Ticaret Odası (İZTO), Agora ve Bayraklı-Tepekule Smyrna ören yerlerindeki arkeolojik kazılara 100'er bin lira destek sağlayacak.

İZTO Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç, İZTO'da düzenlenen sponsorluk protokolü imza töreninde, 2003'ten bu yana restorasyon ve kazı çalışmalarına maddi katkı sunduklarını söyledi.

Bayraklı'da 2009'da ara verdikleri sponsorluk anlaşmasını yeniden başlattıklarını hatıratan Güleç, bu tür çalışmalarla ören yerlerini İzmir turizmine kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

İzmir'in, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmiş 2 ören yerinin olduğunu vurgulayan Cüneyt Güleç, "14 yılda kazılara verdiğimiz destek 4 milyon lirayı aştı. Bu yıl inşallah Agora ve Bayraklı-Tepekule Smyrna ören yerlerindeki restorasyon çalışmalarına 100'er bin lira katkı vereceğiz." dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Karaçanta ise kentteki farklı noktalarda 18 arkeolojik kazı yürütüldüğünü ifade etti.

Bakanlığın geçen yıl İzmir'deki arkeolojik kazılara 960 bin lira kaynak ayırdığını hatırlatan Karaçanta, turizmin gelişmesine katkı sunan tüm kurum, kuruluş ve firmalara teşekkür etti.

Bayraklı-Tepekule Smyrna Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Cumhur Tanrıverdi de kazılara verilen desteğin kendilerine maddiyatın ötesinde moral olduğunu kaydetti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER