ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Ekim 2014 Cumartesi 10:47

İZSU 222 dereden 40 bin kamyon malzeme çıkardı

İZSU 222 dereden 40 bin kamyon malzeme çıkardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2014 yılının ilk dokuz aylık bölümünde, 222 derede 624 kilometre uzunluğunda temizlik yaptı. Bu derelerden, 600 bin ton (40 bin kamyon) malzeme taşıdı.


Meles ve Yobaz derelerinin balçık olan bölümlerini betonlayarak pis kokuya kalıcı çözüm bulan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2014 yılının ilk dokuz aylık bölümünde, 222 derede 624 kilometre uzunluğunda temizlik yaptı. Bu derelerden, 600 bin ton (40 bin kamyon) malzeme taşıdı.

11,2 milyon liralık yatırımla 20 iş makinesi ve 20 kamyon alarak, şehir merkezi ve çevre ilçelerde dere temizliklerini üç yıldır kendi ekipleriyle yapan İZSU'un çalışmaları şunlar: Bornova Deresi’nin eski Piyale Fabrikası boyunca olan bölümünde dere duvarları yükseltildi. Narlıdere Köroğlu Mahallesi’nden geçen derede taşkını önlemek amacıyla sedde ve havuz imalatıyla dere kenarına duvar yapımı çalışmaları başladı. Yağışlarda taşkınların yaşandığı Bornova Kavaklıdere Deresi, dere yatağı genişletilerek ıslah edildi. Urla Tınaztepe Deresi’nde ve Hamza Deresi’nde yağışlarda yaşanan sıkıntıların önüne geçmek amacıyla ıslah çalışması yapıldı. Torbalı Ayrancılar Deresi’nde 1 kilometre uzunluğunda menfez yapıldı. Seferihisar’da Taşdibi Deresi’nde ıslah ve korkuluk imalatı çalışmaları sürüyor. Yine Seferihisar’da Pınarlı ve Kantarcı dereleri, üç yerde menfez geçişi yapılarak yağışlı havalarda rahat akması sağlandı.




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER