ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Nisan 2017 Cuma 14:42

İzmir'deki izinsiz gösterilere 7 tutuklama

İzmirdeki izinsiz gösterilere 7 tutuklama

Halk oylaması sonrası izinsiz gösterilerde gözaltına alınan 38 kişiden 7'si tutuklandı 16 kişi hakkında "adli kontrol" kararı verildi, 15 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı


İzmir'de, halk oylaması sonrası gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde gözaltına alınan 38 şüpheliden 7'si tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Terörle Mücadele ve Güvenlik Şubesi ekipleri, kentte 16 Nisan'daki halk oylaması sonrasındaki izinsiz gösterilerle ilgili çalışma yaptı.

Ekiplerce düzenlenen farklı operasyonlarda "toplumda infial ve kargaşa oluşturmak, kamu düzenini bozmak, izinsiz gösteri düzenlemek" gibi suçları işledikleri iddiasıyla 38 şüpheli gözaltına alındı. Bu zanlılardan 7'si tutuklandı, 16 kişi hakkında "adli kontrol" kararı verildi, 15 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Emniyet yetkilileri, eylemlere halkın destek vermesinin amaçlandığı ancak polis ekiplerinin soğukkanlı ve profesyonel yaklaşımıyla toplumu galeyana getirerek, toplumsal bir kargaşa oluşturmak isteyenlerin amaçlarına ulaşamadığını bildirdi.

16 ve 17 Nisan'da Bornova Küçükpark çevresinde başlatılmak istenen eylemlerde 25 şüpheli gözaltına alınmış, zanlılardan 7'si tutuklanmıştı.

Tutuklanan zanlılar arasında "Gezi Parkı" odaklı eylemler sırasında İstanbul'dan İzmir'e geldiği ve izinsiz gösterileri sosyal medya aracılığıyla yayarak taraftar topladığı öne sürülen K.K. ile Gezi Parkı olaylarında aktif rol oynayan ve yargılamaları devam eden kişilerin de bulunduğu belirtilmişti.

21 Nisan'da kent merkezi, Aliağa ve Menemen ilçelerinde düzenlenen operasyonda ise gözaltına alınan 13 şüpheliden 4'ü adli kontrol şartıyla, diğerleri de savcılık ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Şüphelilerin, kaos oluşturmak ve halkı galeyana getirerek "Gezi Parkı" benzeri sokak eylemleri başlatmak amacıyla bir araya geldikleri öne sürülmüştü.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER