ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Ocak 2014 Salı 15:23

İzmir'de operasyon: 25 gözaltı

İzmirde operasyon: 25 gözaltı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda bazı kişiler gözaltına aldı.


İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen ihaleye fesat karıştırmak ve limanlardaki işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda 25 kişi gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çeşitli adreslere yönelik operasyon düzenledi.

Polis İzmir , İstanbul, Ankara, Van ve Hatay'da 100'den fazla şüphelinin peşinde.

6 AYLIK TAKİP SONRASI OPERASYON

Liman işletmelerinde usulsüzlük yapıldığına yönelik bilgiler üzerine Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Ekiplerin yaklaşık 6 ay sonra süren takibinin ardından usulsüzlük yapan kişilerin kimliklerinin belirlenmesiyle bu sabah operasyona başlandı.

ARALARINDA ÜST DÜZEY YÖNBETİCİLERİNDE OLDUĞU 25 KİŞİ GÖZALTINDA

İzmir ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu illerde eş zamanlı yapılan baskınlarda, 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İzmir Liman İşletmeleri'nin üst düzey yönetici ve memurlarının du bulunduğu belirtildi. Gözaltı listesinin 37 kişi olduğu ve Ankara'da bazı bürokratların da listede bulunduğu ileri sürüldü.

BASKINLAR DEVAM EDİYOR

Operasyonun, İzmir Eski Valisi Cahit Kıraç'a yaklaşık 1 yıl önce gelen bir ihbar üzerine başlatılan teknik ve fiziksel takip sonucu yapıldığı belirtilirken, yüzlerce polisin katıldığı operasyonun tüm zanlılarının gözaltına alınması için baskınların devam ettiği bildirildi.

YENİ GÖZALTILAR OLABİLİR

Zanlıların ihalelerde ve işlemlerde usulsüzlükler yapıp istedikleri kişilere verilmesini sağladıkları ileri sürüldü. Zanlıların ifadelerinin ardından yeni kişilerin de gözaltına alınabileceği bildirildi.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER