ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Nisan 2014 Cumartesi 22:58

İzmir'de midibüs kazası: 6 ölü, 35 yaralı

İzmirde midibüs kazası: 6 ölü, 35 yaralı


İzmir’in Menemen ilçesi Çayıralan mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 6 kişi öldü, 35 kişi yaralandı.

Menemen Belediyesi'ne ait Erkan T. yönetimindeki 35 MBF 48 plakalı midibüs, Menemen Müftülüğü’nün Görece’de düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliğinden dönerken, Çayıralan mevkiinde virajı alamayarak devrildi. Otobüsün takla attığını gören vatandaşlar, 112 ekipleri ve jandarmayı arayarak yardım istedi. Bölgeye ambulans, itfaiye ve kurtarma ekiplerinin yanı sıra ambulans helikopterler de sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar, 112 ve ambulans helikopter ile Menemen ve İzmir’deki çeşitli hastanelere götürüldü.

Cumhuriyet savcısının olay yerine gelmesiyle yapılan tespit sonucu 3 kişinin araç içinde, 1 kişinin ise aracın takla atmasıyla camdan fırlaması sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 kişinin de hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 6'ya çıkarken, kazada 35 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Takla atan araçtaki yolcuların tamamının Görece köyünde ikamet ettiği belirtildi. Midibüs'te bulunan Hüseyin Ok (65), Hatice Sürgüvenç (20), Nurten Şener (55), Fatma Dolgun'un (22) olay yerinde hayatını kaybettiği, İsmail Şener ve Asra Nur Dolgun'un ağır yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kaza mahalline gelerek bilgi alan İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Çukurköy'de düzenlenen Kutlu Doğum Haftası'na götüren minibüsün program sonrası dönüşte takla atarak devrilmesi sonucu 4'ü olay yerinde 2'si hastanelerde olmak üzere 6 vatandaşımızı kaybettik. 35 vatandaşımızın tedavileri hastanelerde devam ediyor, durumu kritik olanlardan 10'a yakını İzmir'deki hastanelere sevk edildi. Yanda bulunan gölet nedeniyle bir ihtimal çerçevesinde dalgıçlar bakacaklar. Vefat edenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum." dedi.













KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER