ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Eylül 2014 Salı 20:59

İtfaiye soruşturmasında 3 gözaltı daha

İtfaiye soruşturmasında 3 gözaltı daha

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, “sahte rapor” düzenlendiği iddialarına ilişkin İstanbul İtfaiyesi’ne düzenlenen operasyon kapsamında 3 kişi daha gözaltına alındı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince “sahte rapor” düzenlendiği iddialarına ilişkin sabah saatlerine İstanbul İtfaiyesi’ne bir operasyon düzenlendi. Çalışma ruhsatı almak isteyen alışveriş merkezleri ve iş yerlerine usulsüz belge düzenlendiği iddialarına ilişkin başlatılan operasyonda 21 itfaiye görevlisi ile rüşvet verdikleri iddia edilen 2 iş yeri sahibi sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı. Operasyona ilişkin bir itfaiye görevlisi 3 kişi daha gözaltına alınırken 28 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında bulunan 26 şüphelinin sorgularının sürüyor.

OPERASYON OCAK AYINDA PLANLANDI

Edinilen bilgiye göre, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görev yapan Cumhuriyet Savcısı İbrahim Baytekin, Ocak 2014’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde usulsüzlük ve rüşvet iddialarına yönelik bazı itfaiye görevlilerinin gözaltına alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne yazılı talimat gönderdi.

Emniyet yetkilileri, soruşturma dosyası kapsamında yapılan dinleme, izleme ve teknik takiplerden bilgileri olmadığını gerekçe göstererek, gözaltı kararlarını uygulayamayacaklarını ve kanunsuz emri yerine getiremeyeceklerini savcı Baytekin’e bildirdi. Savcı Baytekin tarafından 2010’da başlatılan soruşturmanın Haziran 2013’te sona erdiği, Ocak 2014’te de operasyon için düğmeye basıldığı öğrenildi.

Savcı Baytekin’in görev yerinin değişmesinin ardından soruşturma dosyası Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan’a verildi. Savcı Bayhan, dosyadaki tüm delilleri incelemeleri amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdi. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri, yaklaşık 8 ay boyunca dosyada yer alan şüphelilerle ilgili yapılan dinleme, izleme ve teknik takip bilgilerini inceledi. İncelemelerin tamamlanmasının ardından Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, savcı Bayhan’ın talimatıyla bugün operasyonu başlattığı öğrenildi.

 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER