ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Şubat 2014 Salı 18:06

İşte yeni Taksim Meydanı

İşte yeni Taksim Meydanı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, twitter üzerinden açıkladı.


Mart ayı başında Taksim Meydanı düzenleme ihalesi yapılacağını açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Taksim Meydanı bol ağaçlı ve çiçeklendirilmiş bir yere dönüşecek" dedi.

İşte yeni Taksim:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Beyoğlu'nda yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış töreni, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile vatandaşlar da yer aldı.

Beyoğlu'nda esnaf ve vatandaşlarla buluşan Başkan Kadir Topbaş, tören alanına gelişinde İstanbulluların yoğun ilgisiyle ve tezahüratlarla karşılandı. Konuşmasında iş yapmaktan temel atma törenleri yapamadıklarını, açılışları bile ancak toplu halde gerçekleştirebildiklerini belirten Başkan Kadir Topbaş, Kasımpaşa ve Beyoğlu'nun güzelliklerinin kendisini hayata hazırladığını, buraya hizmetin çocukluk hatırlarını canlandırdığını söyledi.

Sadabad'da sandallar ve Şişhane'de havaray

İstanbul'da sadece Beyoğlu'na 1 milyar 558 milyon TL'lik hizmet getirdiklerini aktaran Başkan Topbaş, 15 Şubat'ta açacakları Taksim-Yenikapı Metro Köprüsü ile Beyoğluluların metroya binerek İstanbul'un her tarafına hızlı ve güvenli bir şekilde gidebileceğini vurguladı.

Tapuların verildiği Okmeydanı'nda yapılan planlar doğrultusunda kentsel yenileme çalışmaları yürüttüklerini, Sadabad'da tarihi kayıkların yeni ve çevreci versiyonuyla tarihte olduğu gibi sandal sefaları yapılacağını anlatan Topbaş; "Şişhane'den Mecidiyeköy yönünde yapağımız havaray ile burada ulaşım daha da kolay hale getireceğini ve bunu yaparken de minibüsçü esnafını mağdur etmeyeceklerini kaydetti.

Taksim'de yapılan altgeçit ve meydanın düzenlenmesi için ihale tekliflerini almaya başladıklarını dile getiren Topbaş, "Taksim'de çok önemli bir yatırım yaptık. Ancak şu anda tamamlanmamış bir yatırım var. Oradaki trafiği çözme adına çok önemli bir yatırımı gerçekleştirdik. Şu anda ihalesiyle ilgili teklifleri almaya başladık. Teklifler geldi, değerlendirmeler yapılıyor. Mart ayı başında Taksim Meydanı düzenleme ihalesi yapılacak. Ve inşallah Taksim Meydanı yeşil dokusuyla mümkün olduğu kadar bol ağaçlı ve çiçeklendirilmiş bir yere dönüşecek. Bugüne kadar ne söylediysek yaptık. Bu çalışmayla ilgili bilgi ve görselleri medyamızla paylaşacağız. Oradan gelişmeleri takip edebilirsiniz" dedi.

Prestij caddeler ve çevre düzenlemeleri

Başkan Topbaş'ın açılışını yaptığı 400 bin TL'ye mal olan 11 dönümlük Cezayirli Hasanpaşa Parkı yenilendi. 2 milyon TL'ye mal olan 18 dönümlük Hacıahmet Parkı ile Beyoğlu'na yeni bir park daha kazandırıldı. Ayrıca, Sütlüce-Halıcıoğlu bağlantısını sağlayacak olan Halıcıoğlu Yaya Üstgeçidi yapıldı ve yoğunluğun fazla olması nedeniyle cami, okul ve otobüs duraklarına erişim kolaylığı sağlaması adına Piyalepaşa Üstgeçidi sökülerek yenilendi.

Prestij cadde düzenlemeleri çerçevesinde Bahariye Caddesi'nde 17 milyon metrekare sert zemin düzenlemesi yapılarak ilçeye kazandırıldı. Öte yandan, Okçu Musa ve Bankalar Caddelerinde de 8 bin metrekare alana sert zemin kaplaması yapıldı ve Fatih Sultan Mehmet Caddesi ile bu caddeye çıkan tüm sokakların düzenlemeleri yapılarak hizmete alındı. Yapılan cadde düzenlemeleri 11 milyon TL'ye mal oldu.
 


İŞTE TAKSİM MEYDANI'NIN YENİ HALİ


Haber7

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER