ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Eylül 2013 Cumartesi 16:01

İşte teröristlerin üzerinden çıkanlar

İşte teröristlerin üzerinden çıkanlar

Ankara Valisi Yüksel dün Emniyet'e ve polis evine düzenlenen roketli saldırıyla ilgili açıklama yaptı.


Ankara Valisi Alaattin Yüksel, düzenlediği basın toplantısında, dün gece Dikmen'deki Polisevi'ne düzenlenen roketatarlı saldırının detayları hakkında bilgi verdi.

Vali Yüksel, teröristlerin üzerinden çok sayıda silah ile mühimmat ele geçirildiğini ve üzerinde sahte 2 adet kimlik çıktığını söyledi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Emniyet'e ve polisevine düzenlenen saldırıyla ilgili "Herhangi bir istihbarat zaafı yoktur" dedi.

Ankara Valisi Yüksel dün Emniyet'e ve polis evine düzenlenen roketli saldırıyla ilgili açıklama yaptı.Yüksel'in konuşmasından satırbaşları:

Şahıslar "Teslim ol" uyarısına ateşle karşılık vermişlerdir.Defalarca uyarı yapılmasına rağmen saldırganlar ateş açtı ve biri ölü biri yaralı ele geçirilmiştir.Polisimizin elde ettiği bilgiler ve kullanılan silahlar kamuoyuna gösterilecektir.Şahsın sahte kimlik kullandığı ortaya çıkmıştır. Aranıyor kayıtları da bulunmaktadır.Yaralı ele geçirilen Serdar Polat sahte nüfus cüzdanı taşıyordu.

"HUZURLU VE GÜVENLİ ANKARA ORTAK HEDEFTİR"

Ankara Emniyet Müdürlüğü çalışmalarını genişleterek sürdürmektedir. Saldırganın 4 kez sabıkalı olduğu tespit edilmiştir. Bütün önlemlere rağmen terör olayları meydana gelmektedir. Olayın failleri kısa sürede yakalanmıştır. Huzurlu ve güvenli bir Ankara bütün arkadaşlarımızın ortak hedefidir.

"İSTİHBARAT ZAAFI YOKTUR"

Yaralı şahıs olaydan sonra kaldığı hastanede ameliyat oldu ve hayati tehlikesi olmadığını öğrendik. Çok önemli bir olayla muhattap olduk. Adli işlemleri devam ediyor. Polis teşkilatı dünyanın en büyük polis teşkilatıdır. Bu olayla ilgili soruşturmalar devam ediyor. Elde ettiğimiz bilgileri sizinle paylaşacağız. Herhangi bir istihbarat zaafı yoktur.

Kamera kayıtlarına göre yaya olarak gelmişler, yaya olarak kaçtıkları görülüyor. Gelişleriyle ilgili çok detaylı çalışma yapıyoruz. Ateş ettikleri alanlarda hiç günahı olmayan insanlar vardır.

ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLEN DHKP-C’Lİ KARATAŞ’IN YAKINLARI CENAZEYİ ALMAK İÇİN ANKARA’YA GİTTİ

Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) ek binası ve Polisevi'ne roketatarlı saldırı gerçekleştirdikten sonra çıkan çatışmada ölü ele geçirilen DHKP-C'li Muharrem Karataş'ın Çorum'daki yakınları, cenazesini almak için başkente hareket gitti.

EGM ek binası ve Polisevi'ne roketatarlı saldırıyı düzenleyen DHKP-C'li Muharrem Karataş'ın öldüğü haberi memleketi Çorum'daki yakınlarına bildirildi. Karataş'ın ölüm haberini alan Çorum'a bağlı Yoğun Pelit Köyü'nde çiftçi, 2 kız, 2 erkek çocuk babası A.K., bazı yakınları ile birlikte oğlunun cenazesini teslim almak üzere bu sabah Ankara'ya gitti. Cenazesinin getirilmesi halinde bu akşam, yetiştirilememesi halinde ise yarın sabah Çorum'da toprağa verileceği belirtildi.

ÜNİVERSİTE YILLARINDA ÖRGÜTE KATILDI

Çorum'da DHKP-C örgütÜ adına silahlı eylemlere katıldığı gerekçesiyle 2003 yılında gözaltına alınıp tutuklanan Muharrem Karataş'ın 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldığı, serbest bırakılmasından sonra Sivas'ta katıldığı eylemler nedeniyle tutuklandığı belirtildi. Bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanırken 4 yıl hapis cezası alınca Yunanistan'a kaçan Karataş'ın burada uzun bir süre eğitim alıp Türkiye'ye yeniden giriş yaptığı ifade edildi. 

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER