ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Mayıs 2014 Cuma 16:38

İşte polislerin zor anları!

İşte polislerin zor anları!

Okmeydanı'nda yüzleri maskeli eylemciler tarafından taşlanan polis midibüsündeki polisler zor anlar yaşadı.


FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Okmeydanı'nda bir grup eylemci, yoldan geçen polis araçlarını taşladı. Yüzleri maskeli eylemciler ilk olarak boş bir çevik kuvvet midibüsünü taşladı, ardından ise zıhlı araç taşlandı.

Eylemciler daha sonra içi polis dolu bir çevik kuvvet midibüsü taşlamaya başladı. Bu sırada polisler midibüsün içinden dışarıya gaz bombası atmaya çalıştı. Ancak gaz içerideki polisleri etkiledi.

Geri geri kaçmaya çalışan midibüs kaldırıma çıktı. Dışarı çıkan polisler hızla uzaklaştı. Polislerden biri silahını çekerek olay yerine geri dönmesi üzerine eylemciler ara sokaklara kaçtı. Daha sonra olay yerine gelen takviye polis ekipleri gaz bombası kullanarak eylemcileri uzaklaştırdı. 

POLİS AMİRİ DARP EDİLDİ

Okmeydanı’nda dün meydana gelen olaylar sırasında hayatını kaybeden Uğur Kurt’un öldürülmesi olayına savcı ve polisin 26 saat sonra heyet göndermesine vatandaşlar sert tepki gösterdi.

Dünkü olaylar sırasında Akrep olarak adlandırılan polis aracına molof atılmasının ardından polisler dar sokakta rastgele ateş açmış, bu sırada aynı sokaktaki cemevinin bahçesinde bir cenaze töreni için bekleyen Uğur Kurt isimli vatandaş başından ağır yaralanmıştı.

Cinayetin ardından bugün cemevine savcı ve Cinayet Büro’dan iki polis amiri gelerek keşif yaptı. Keşif sırasında görevlilere tepki gösteren vatandaşlar keşfe gelen polis amirlerini darp etti.

Darp edilen polislerden biri çevik kuvvet ekiplerinin arasına kaçarken, diğer polis olay yerinden yayın yapan IMC TV’nin canlı yayın aracına sığındı. Polisi araçtan indirmek isteyen kalabalık canlı yayın aracına da saldırarak camlarını kırdı. Gerginlik araya mahallelinin girmesiyle yatıştı.

Darp edilen polis amiri, bindiği canlı yayın aracıyla bölgeden uzaklaştırıldı. 

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER