ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ocak 2017 Salı 09:30

İşte nefes kesen operasyonun ayrıntıları...

İşte nefes kesen operasyonun ayrıntıları...

Yılbaşı gecesi Ortaköy'deki Reina eğlence merkezine silahlı saldırı düzenleyen ve 39 kişinin ölümüne neden olan terörist sağ olarak yakalandı. 17 gündür polisin peşinde olduğu teröristin yakalanma hikayesi ise nefes kesti. İşte ayrıntılar...


Bin kişilik özel ekip kuruldu

Daha önce polisin gerçekleştirdiği 4 ayrı operasyondan son anda kurtulan Masharipov'un yakalanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından bin kişilik özel bir ekip kuruldu.

Esenyurt 911 Sokak'taki bir siteye akşam saatlerinde düzenlenen operasyonda Masharipov ile 4 kişi daha gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan 1'inin Kırgız asıllı erkek, 3'ünün ise Mısır, Senegal ve Somali uyruklu kadınlar olduğu öğrenildi. 

Dikkat çekmemek için siyahi kadınları kullanmışlar

Gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı. 

Yapılan araştırmada, şüphelilerin yakalandıkları adreste uzun süredir kaldıkları, alışveriş ve yer değiştirmede dikkat çekmemek için de siyahi kadınları kullandıkları tespit edildi. 

Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Öte yandan şüphelilerin gözaltına alındıkları sitede polisin güvenlik önlemi aldığı ve giriş-çıkışlara izin vermediği görüldü.

Bu arada, Abdülgadir Masharipov'un da mensubu olduğu terör örgütü DEAŞ'ın Özbek yapılanmasına yönelik İstanbul'un 5 ilçesinde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

KAYNAK:
yazete.com
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER