ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Eylül 2013 Pazartesi 11:18

İşte Kılıçdaroğlu sözlüğü

İşte Kılıçdaroğlu sözlüğü

Kılıçdaroğlu, Habertürk Televizyonunda katıldığı programda tek tek kelimelere verdiği anlamları cevapladı...


Kılıçdaroğlu, Habertürk Televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu, Suriye'de olası bir çözüm senaryosunda Esed'in olup olmadığının sorulmasına karşılık, kişiye bağlı bir politika oluşturmadıklarını söyledi. Suriye halkının barış içinde özgürce yaşamasını istediklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Beşşar Esad mı olur başka biri mi olur ona kararı Suriye halkının vermesi gerektiğine inanıyoruz" görüşünü dile getirdi.

Son dönemdeki ziyaretlerinin yanı sıra Mısır'a da gidileceği hatırlatılarak yöneltilen, "Ziyaretlerde küresel aktörlere mesaj vermek amacı mı var?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Ziyaretin amacı şu, Türkiye'nin barışçıl ve sıcak yüzünü göstermek. Barış, demokrasi, özgürlük istiyoruz, Mısır için de Irak için de Suriye için de. Türkiye, barışı ve demokrasiyi götürmeli oralara. Silahı, radikal unsurları değil" yanıtını verdi. Gazze'yi ziyaret edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Koşullar uygun olursa ziyaret edeceğim" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "ABD'ye giderseniz Fethullah Gülen ile görüşür müsünüz?" sorusunu, "Hayır öyle bir düşüncemiz yok" diye yanıtladı. ABD'ye koşullar oluşturulabilirse belli bir program dahilinde gideceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Gülen'den davet gelirse gider misiniz?" diye sorulması üzerine, "Öyle bir davet geleceğini sanmıyorum" dedi.

Programın sonunda Kemal Kılıçdaroğlu'na bazı kelimeler söylenerek, serbest çağrışımla aklına gelenler soruldu. Kılıçdaroğlu'nın, kelimelere yanıtları şöyle:

"Öcalan: Çözüm süreci

Başörtüsü: Hepimizin saygı duyması gereken bir olay

Kutsal: İnanç özgürlüğü

Baykal: Partiye hizmeti dokunan saygın lider

Samimiyet: Halka doğruları söylemek

Ölüm: Haktır

Ucube: Sanatın özgürlüğü

Üç çocuk: Özgürlük alanına müdahale

Sisi: Darbeci

Türkiye-Suriye sınırı: Yol geçen hanı

Akil: Saygı duyulan insan

Aşk: Eşim

Erdoğan: Hırslı ve kendini kontrol edemeyen insan

Gül: Sakin ama iktidarın etkisinden kendini kurtaramayan kişi

Sezer: Saygın bir cumhurbaşkanı" 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER